Semesterfester och krukor ökar riskerna för livsmedelsburna sjukdomar

Semesterfester och krukor ökar riskerna för livsmedelsburna sjukdomar

‘Tis säsongen för att tillbringa tid med familjen, räkna med våra välsignelser och otaliga semesterfester. Med alla matlagningar, mattransporter och måltider i matlagningsljus, risken för livsmedelsburna sjukdomar. Bakterier som orsakar matburna sjukdomar som att krascha potlucks och partier, och de lämnar vanligtvis inte sitt telefonkort förrän festen är över. Även om du inte kan se, smaka eller lukta dem kan du säkert känna dem när du blir sjuk eller dagar senare! Det finns några enkla steg du kan vidta för att hålla dessa objudna gäster borta från din nästa träff.

Den främsta orsaken till livsmedelsburna sjukdomar är bakterier från smutsiga händer. Du bör tvätta händerna innan du förbereder eller äter mat, efter att du har använt toaletten, sköt om ett husdjur, hostar, nysar eller rökning, hantering av kemikalier och någon annan gång du känner att de kan ha förorenats. För att tvätta händerna ordentligt måste du använda tvål och varmt rinnande vatten. Skruva dina händer med tvålen i minst 20 sekunder innan du sköljer, var noga med att ta med alla delar av dina händer (även baksidorna!). Kom ihåg att torka händerna med en ren pappershandduk. När du handlar väljer du kött för att hålla dem kalla och tygda Gå Ner ett Kilo I Veckan Går Man Ner I Vikt dem i plast för att hålla sina juicer borta från dina andra livsmedel. Hemma, lagra rått kött och ägg under andra livsmedel i ditt kylskåp. Om detta inte är möjligt, håll dem i en vattentät behållare och se till att tvätta händerna och alla ytor och redskap som berör rå kött innan du arbetar med andra livsmedel. Var noga med att tvätta alla frukter och grönsaker under rinnande vatten innan du förbereder dem.

Kött kött till rätt temperatur dödar eller förstör de flesta parasiter, bakterier och virus som Gå Ner I Vikt På En Vecka kan vara i köttet. Använd en termometer för att kontrollera temperaturerna, och se till att du dubbelkollar för att du ska känna till den minsta interna temperaturen för den specifika typen kött du lagar mat.

Hemligheten med hälsosamma potlucks, och reser med mat är att hålla heta grejer varma och kalla saker är kalla. Bakterierna trivs mellan temperaturerna 41 grader F135 grader F; vi gillar att kalla detta ‘riskzonen’. När de är kokta måste potentiellt farliga livsmedel hållas varma vid 135 grader F eller varmare för att hålla bakterier från att växa. Använd crock krukor, chafing disk eller andra sätt att hålla din mat säker för att tjäna till dina gäster. Ställ din deviled äggplatta och salladsskålar på is för att resa med dem och för att hålla dem ur farozonen medan du serverar. Om du inte kan hålla dina hottar varma och dina förkylningar är det bäst att kasta bort det inom två timmar.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.