Semesterevenemang håller andan att tänka på

Semesterevenemang håller andan att tänka på

05 december 1991 med Linell SmithLinell Viktminskning Tabletter Smith, kvällssolpersonal

TILLVÄNT GLOOM av ekonomin, är semesterperioden ljus med säsongsbetonad musik och rik på viljan att hjälpa andra. I år verkar det särskilt värt att delta i konserter och teaterföreställningar som också tjänar som fördelar för Baltimore-områdets vinst.

En av stadens längsta stående förhöjningstraditioner är Baltimore Symphony Orchestra Holiday Pops konsert sponsrad av Junior League of Baltimore Inc. Årets konserter, planerade till 14 och 15 december på Joseph Meyerhoff Symphony Hall, markerar 10 års jubileum för semesterfondsökaren, som organiserades för att samla in pengar till de olika projekten från alla frivilliga kvinnors organisation.

‘Det är en möjlighet att ge Baltimore-gemenskapen en semesterkoncert och att ge pengarna tillbaka till samhället för våra projekt, säger Charlene O’ Malley, liga biljettordförande.

I årets program för säsongsmusik ingår BSO: s hela orkester och kör, som utförs av Ed Polochick, liksom Barnens Chorus of Maryland, Handbell Choir i katedralen i Mary Our Queen och lokal solist Alice Mack.

Årets konserter drar fördel av tre av ligan: s Youth At Risk-program: sida vid sida dagvårdskolition, tonårsuppdrag och första veckors föräldraprogram.

Side vid sida etablerades för att öka antalet registrerade familjeomsorgsleverantörer i Baltimore City och Baltimore County.

Teen Outreach är ett mellanskolebaserat program för att förbättra självkänslan hos de barn som anses vara i riskzonen för truancy, släppa ut ur skolan, graviditet och missbruk av tonåringar.

Första veckorna ger hembesök för första Går Man Ner I Vikt gången mödrar och undervisar föräldraskap för att hjälpa till att förhindra föräldramissbruk och försummelse. Guiden varierar från att hjälpa en ny mamma att hitta en stödgrupp för postpartumdepression för att hjälpa till att ordna barnomsorg och transport för en ny mamma som måste återvända till jobbet bara några veckor efter att Viktminskning Tabletter ha fött. Sinai och Union Memorial sjukhus är partners med ligan i detta program. Dec. Dec. 15. Biljetter till lördagens konserter varierar från $ 26 till $ 38. Söndagskonsertpriserna varierar från $ 19 till $ 32. Söndagens konsert är avsedd för familjen. För detaljer: 783 8000.

Andra förmånshändelser som innehåller musikaliska och teaterföreställningar inkluderar:

Trädfestivalen, som gynnar Kennedy Krieger-institutet för handikappade barn. Festivalen, med mer än 100 dekorerade 7 fot julgranar, har en daglig upplevelse av levande semesterunderhållning genom områdes marchband, dansgrupper, kor och korskor, inklusive Handel Choir. 8 december till 15 december på Festival Hall. Inträde är $ 3 för vuxna och $ 1,50 för seniorer och barn yngre än 12. Kennedy Krieger Institute är dedikerade till att förbättra barns liv med hjärtsjukdomar genom forskning, undervisning och omfattande patientvård. Detaljer: 550 9487.

Den 10 dec-kvällsföreställningen av ‘The Buddy Holly Story’, en hit Broadway musikal, kommer att gynna The Caring Program, en ideell organisation som tillhandahåller primärhälsoväckning till barn av låginkomstfamiljer. Administreras av Blue Cross och Blue Shield of Maryland, finansieras den endast av företags- och privata bidrag. Biljetterna är $ 100, $ 50 och $ 35. Detaljer: 998 5959.

En speciell kväll med musik av Time Bandit, Temper Temper, Gun Gun och Travelin Lite och utseenden av lokala kändisar kommer att gynna Johns Hopkins Children’s Center. På The Corinthian Lounge Restaurant, 7107 Windsor Mill Road. Biljetter är $ 3. : 265 7078. 14 dec på auditoriumet på Bryn Mawr School. Utförs av The Upper Nodd Players, en tropp av barn från Harford County, ‘A Christmas Carol’ styrs av Beth Vaughn och Susan Yaruta från Partners in the Arts Inc . Och tillsammans med The Welsh Choir och Slim Harrison. En konsert av carols, som sjunits av de hemlösa barnen i Rutland Transitional Housing Center och Bryn Mawr-studenterna, kommer att styras av Tom Hall, musikchef på Baltimore Choral Arts Society. sponsras av Partners in the Arts Inc. Alla pengar kommer att gynna hemlösa skyddsrum och deras konstprogram. Biljetter är $ 3 för vuxna och $ 1,50 för barn. Barn yngre än 6 är gratis. Detaljer: 557 8054 eller 692 2388.

Numbers show är $ 5 per person och är $ 6 och $ 4 för show Zippers. Detaljer: John McWilliams av People With Aids-koalitionen på 625 1677.