Semesterevenemang finns i EV

Semesterevenemang finns i EV

Under denna högsäsong finns det händelser för alla i Mesa, Gilbert, Tempe, Viktminskning Tabletter Queen Creek och Phoenix för att tillbringa tid med vänner, familj och sätta upp året i sann Arizona-stil.

MesaOn 9 december, kommer jultomten att handla i hans släde och renar för ett plan och landa vid Arizona Commemorative Air Force Museum i Mesa, 2017 N. Greenfield Road. Vuxeninträde är $ 15, barntillträde för åldrarna 5 till 12 är $ 5, och barn yngre än 5 år, veteraner och aktiva militära medlemmar får gratis entré.

Att gå vilse i Clara världen av snöflingor och Sugar Plum Fairy i Nötknäppare ballett är en semesterklammer för många i East Valley, och den kommer att finnas tillgänglig igen på Mesa Arts Center från 8 december till 17 december vid olika tider. Inträde för barn under 2 år är $ 6.

Chabad Jewish Center of Mesa kommer att vara värd för en menorah belysningsceremoni vid Superstition Springs Center, 6555 E. den 17 december. Mesa polischef Ramon Batista kommer att vara där för att hälsa på samhället och en mängd andra aktiviteter kommer att erbjudas, inklusive barn ‘konst och hantverk, underhållning av illusionisten Eric Giliam och tilltugg som latker och munkar.

Evenemanget är gratis och öppet för allmänheten. I år kommer menoran att vara en jätte ‘Jenga menorah’, så deltagare kan hjälpa till att stapla och bygga menoran med block innan den lyser. Rabbi Laib Blotner har genom åren sagt att händelsen har vuxit till något som samhället ser fram emot att året runt. Förra året sa han att mer än 150 personer deltog i ceremonin.

Gilbert Det finns ingen bättre botemedel mot en Ebenezer Scrooge-attityd än en annan måste se showen för semestern. Jul Carol visar på Hale Center Theatre på 50 W. Page Ave. i centrala Gilbert från 30 november till 23 december. Biljetter varierar från $ 20 till $ 24, men showtider säljer redan.

Medan andra stater kommer att blanketteras i snö och frost, kommer ökenboenden fortfarande att kunna omfamna solskenet utanför, och en yogaklass med getter kan vara det mest unika sättet att göra det. På Welcome Home Ranch på 26601 S. Val Vista Drive kommer deltagare ta en yogaklass med de mest ovanliga företagens getter som kläds som renar, alvor och till och med jultomten. För $ 15, se om getterna kan hjälpa dig att hitta Zen eller kanske bara några skratt. Fredag ​​den 15 december.

Den nionde årliga 12k-julkörningen kan vara den perfekta säsongshändelsen för alla som vill skaka av de posta Thanksgiving festkalorierna eller göra plats för fler julkakor. Den 9 december på Freestone Park, 1045 E. Juniper Ave. hela familjen kan komma i säsongen och springa eller gå i sina Går Man Ner I Vikt bästa semesterkläder. Det bästa är att närvaro vid evenemanget kommer att hjälpa till med att stödja mer än 30 djurhem och rädda som kommer att finnas där för adoptioner och donationer från husdjur.

Under de senaste åtta åren av evenemanget har över Gå Ner I Vikt Snabbt 1.800 husdjur hittills funnits hem och över 80 000 dollar har donerats till Maricopa County Animal Care and Control och andra djurhållningsorganisationer, enligt webbplatsen. För underhållning kommer Campo Verde High School att ge låtarna och det kommer att vara julkarriärer vid varje kilometer på vägen. Att delta i full promenad eller springa är upptagande $ 55. Halvlängdsleden är $ 50, och tillträde för 1,2 kilometer-versionen är $ 20. Deltagare kan också handla från över 70 bås och vinna priser för de bästa kostymen.

Tempe Den enda sikten som är mer magisk än en överbelastning av ljus på paraflottor är när de flyter på vatten. Var noga med att gå till Tempe Town Lake på Dec. för att se denna syn i aktion på Fantasy of Lights Boat Parade. Santa Claus kommer att se ut på en speciell båt och snacks från Udder Delights, Hot Cookie Truck, Deadlift Brew and Shakes, Mustasch Pretzels, Hot Bamboo, Wanding Donkey och Yellowman Fry Bread kommer att finnas tillgänglig runt Tempe Beach Park och Marina. Paraden slutar med en vacker fyrverkeri.

En annan fördel av Arizona solen är möjligheten att bada med Santa, en händelse som har blivit en East Valley tradition. För det 12: e året kommer Santa och fru Claus att stanna vid Kiwanis rekreationscenter och vågbassängen vid 6111 S. den 30 december. Medan Santa svimmar tar vattenrutschbanan för en tur och tar bilder med barn, fru Claus kommer att göra magiska tricks och värd en historia tid.

Talsman för Kiwanis rekreationscenter TaiAnna Yee sa varje år att du hör en gasp från alla barnen vid poolen när Santa och fru Claus går igenom dörren. Pre-sale biljetter för barn i åldrarna 2 till 12 är $ 5 eller $ 7 för barn i åldern 13 år eller äldre. Dag med biljetter är $ 7 eller $ 9.

Kayla Geoffroy, administrativ assistent för Queen Creek Chamber of Commerce, sa i år att paraden och festivalen kommer att involvera cirka 70 olika samhällsgrupper, från Boy Scouts och Girl Scouts of America, dansgrupper, high school marschband och många fler. Gratis bilder med Santa kommer också att finnas tillgängliga, liksom en karneval, mat domstol, hantverk centrum och shopping booths.

Från 24 november till 7 januari kommer CitySkate Holiday Ice Rink att vara öppet för alla åkare, med speciella framträdanden av Saint Nick och karaktärer från ‘Frozen’. Phoenix Mayor Greg Stanton kommer att vara värd för trädbelysningsceremonin den 25 november. Inträde är $ 15 på rinken eller $ 10 med ett militärt ID, för barn 8 år eller yngre och för seniorer. Barn 3 år eller yngre får gratis entré.