Semesterbomben hotar mål 5 judiska centra i USA

Semesterbomben hotar mål 5 judiska centra i USA

Det öppnades utan Viktminskning Tabletter tillbud några timmar senare efter att ha fått en helt klar från brottsbekämpning, sa Sohinki. Han skulle inte lämna ytterligare detaljer, med hänvisning till polisundersökningen.

är öppna. Vi kommer att förbli öppna. Vem som gör detta inser det här gör oss bara starkare, sade centrumet i ett Facebook-inlägg. är välkommen att vara med i JCC. i USA och Kanada

Rochester JCC var en av flera judiska institutioner för att få ett bombhot på söndagen. Trångorna sammanföll med den judiska semestern i Purim, en festlig minnesmärkning av en plotts nederlag för att utrota judar i antika Persien.

Andra platser som rapporterar liknande hot inbegriper Indianapolis Jewish Community Center i Indiana; Det judiska gemenskapscentret i Greater Vancouver i British Columbia, Kanada; och Harry Rose Samson Family Jewish Community Center i Milwaukee, Wisconsin. Alla återupptogs några timmar senare utan incident.

Evelyn Rubensteins judiska gemenskapscentrum i Houston fick också ett bombhot, det andra på tre veckor, sade vice vd Joel Dinkin. Centret, som mottog hotet via e-post, evakuerades inte.

Hoten var de senaste handlingarna i en ny våg av anti-semitiska incidenter över hela USA.

En person har arresterats i samband med en liten del av samtalen. Chefen för polisintelligens för New York City sa att han tror att en person är ansvarig för de flesta landsomfattande samtalen och resten är copycats arbete. CNN kunde inte bekräfta eller bekräfta sin teori. Under tiden Viktminskning Tabletter har brottsbekämpande tjänstemän sagt att de tror att många av de hotande samtalen härstammar utomlands.

Söndagsincidenter har tagit upp antalet hot sedan januari i USA och Kanada till 154, enligt Center for Study of Hate and Extremism.

Louis Gå Ner I Vikt Snabbt S. Wolk JCC mottog också ett bombhot på tisdagen den 7 mars samma dag ett annat centrum i Syracuse och Anti Defamation League New York City-högkvarteret mottog hot. Inga enheter hittades på platserna och centren återupptogs strax efter.

Efter det första bombhotet hade Rochester centrum öppnat sina dörrar för de som förlorade makten i en vinterstorlek som täckte nordöstra. Senare Chuck Schumer, en New York-demokrat, kallade bombhotet hotet centrumtjänsten till samhället.

New York Gov Andrew Cuomo ringde händelsen speciellt på en helgdag som fira det judiska folks resiliency. alla new yorkers, jag är djupt störd och äcklad av de fortsatta hot mot den judiska gemenskapen i new york. Som New Yorkers kommer vi inte att skrämmas och vi kommer inte att stå tyst eftersom vissa försöker söka hat och uppdelning. New York är en familj, och en attack på en är en attack på alla, sade han i ett uttalande.

Cuomo sade att han skulle rikta statspolisen för att undersöka bombhoten i samband med federala tjänstemän. Förra veckan höjde Cuomo och New York borgmästare Bill de Blasio en belöning för information om hatbrott, inte bara bombar hot mot $ 20.000.

FBI och justitiedepartementet Civil Rights Division lovade att undersöka eventuella kränkningar av borgerliga rättigheter i samband med hoten.

FBI kommer samla alla tillgängliga fakta och bevis, och kommer att se till att denna fråga undersöks på ett rättvist, grundligt och opartiskt sätt. Eftersom denna fråga pågår, kan vi inte kommentera ytterligare vid denna tidpunkt, sade den federala byrån.