Semesterböcker för barn

Semesterböcker för barn

I en ålder när även småbarn har jag kuddar i kraschbeständiga gummifall, laddade med spel och deras personliga NetFlix-konto, kan man fortfarande göra en sak för den taktila upplevelsen av ord på papper, för att vända sidor, för de underbara fullbildsillustrationerna av en bunden bok.

Bland de underbara bokoffer från utgivare i år är:

Margaret Wise Browns fina barns öga på julberättelsen, ‘Christmas in the Barn’, som publicerades 1952, återges i en härlig nyutgåva (HarperCollins, 17,99 USD) med underbara illustrationer i oljemålning, pastellpenn och markör av den älskade ‘Llama Llama’ boksökaren Anna Dewdney, som dog i hjärncancer i september vid 50 års ålder.

För tonårsläsare, ‘The Twelve Days of Dash Lily’ (Alfred A. Knopf, 17,99 USD) är en riktig julklapp från Rachel Cohn och David Levithan (samarbetspartners på ‘Dash Lily’s Book of Dares’ och ‘Nick Norahs oändliga Spellista’). Dash and Lily är tilltalande tecken, New York City på fritiden är en oemotståndlig bakgrund och det finns ett riktigt djup av känslor som Lily griper med verkligheten hos hennes älskade farfar, och Dash bryr sig om en utarbetad strategi för att uppmuntra henne Innehåller en takskridskoåkning som är komplett med glitterdusch som går katastrofalt felaktig.

De ovanliga Djurna är Läckra av Sarah Hutt (illustrerad av David Ladd och Stephanie Anderson, Phaidon, 17,95 dollar) är en släplåda som innehåller tre brädesböcker, som viklar sig 6 meter lång, för detaljerade djurmatskedjor i havet, himmelen och skogen med lekfulla språk och ljust färgade Gå Ner I Vikt Snabbt Piller stiliserade illustrationer som är stora på vetenskapen, men ändå korta på gore.

Den snygga, överdimensionerade ‘My Very First Mother Goose’ (Candlewick Press, 24,99 dollar, redigerad av Iona Opie) med vackra, ofta lekfulla illustrationer av de ojämförliga Rosemary Wellsna (hennes Jack och Jill ligner starkt Wells älskade Max och Ruby syskon ), har publicerats som en 20-årsjubileumsutgåva och är ett måste för alla barns bibliotek. Från Henry Holt (19,99 USD) kommer en 50-årsjubileum av ‘Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?’, Det första samarbetet av Bill Martin Jr. och den briljanta illustratören Eric Carle, komplett med en cd i historien som läses av Gwyneth Paltrow.

Oversize sidor visar de spännande brevformerna som gjorts i fantasifullt sammansatta föremål, flora eller fauna (hedgeklippare Gå Ner ett Kilo I Veckan bildar en huvud Y, ställs bredvid en topiary små bokstaven Y i en kruka bredvid den) i Norman Messengers stiliga ‘Artist’ s Alfabet ‘(Candlewick, 17,99 USD). På en snyggare not, ‘Ett överflödigt alfabet: Avalanches of Zillions of Zs’ (Atheneum Books, $ 17,99) är ett underhållande gissningsspel från Judi och Ron Barrett (skapare av ‘Cloudy, With a Chance of Meatballs’).

Korsning av Niagara: The Death Defying Tightrope äventyr av The Great Blondin av Matt Tavares (Candlewick Press, 17,99 USD) är en underbar bildbok med överdimensionella illustrationer inklusive en fyrasidig utbredd av Blondin som utför fester på hans rep inklusive att gå med fötterna i tvättrullar och gör somersaults vid Niagara Falls.

Från Niagara Falls, Ont., Native Jon Klassen kommer ‘Vi hittade en hatt’ (Candlewick Press, $ 17,99) en underbar och rolig bildbok med illustrationer skapade digitalt och med pulveriserad grafit, den sista och bästa i en trilogi av bildböcker och hattar.

Regnskogen kommer fram i vätska 3 D Motion som sidorna flyttas en trädgroda blinkar sina stora ögon, en apa repor Gå Ner I Vikt Snabbt ryggen, en orm smäller sin tunga i den underhållande ‘Jungle: A Photicular Book’ (av Dan Kainen och Kathy Wollard , Workman Publishing, 24 sidor. $ 25.95) (Tidigare titlar inkluderar ‘Ocean’ och ‘Safari.’

Super Cool Tech (DK, 24,99 USD), med en silver bärbar bärbar dator täcker, utforskar den exploderande världen av teknik, från Hoverboards till 3Dvarius (en spelbar elektrisk violin skapad med en 3 D-skrivare), Artiphon Instrument 1 (en gitarr, piano, violin och trum maskin allt i ett), RFID taggarna spåra idrottarnas prestanda och mycket, mycket mer. Ett särskilt fascinerande kapitel tittar på världens högsta skyskrapa, 200 våningen Burj Khalifa i Dubai; det ultramoderna Blue Planet akvariet i Köpenhamn, Danmark och Icehotel i Jukkasjarvi, som årligen byggs om isblock från den närbelägna floden Torne.

Den spektakulära, överdimensionerade ‘Under Water / Under Earth’ av Aleksandra Mizielinska och Daniel Mizielinski (Big Picture Press / Candlewick, $ 35) med intressant ofta humoristisk tecknad text och underbara illustrationer öppnar en väg att utforska djupet av havet och vänder sedan till en utforskning av livet djupt inuti jorden. (Uppenbarelser om livet under jorden inkluderar en jätte regnmorm i Australien som kan växa upp till 10 meter lång och utforskningar av en anthill, burrowing djur, ätbara rötter, tunnelbana verktyg, tunnlar och mer.)

För Harry Potter fans har Scholastic publicerat den andra boken i sin underbara illustrerade serie, ‘Harry Potter och Secrets Chamber’ med underbara illustrationer av Jim Kay (Scholastic, 39,99 USD), inklusive en fantastisk bild av Diagon Alley sprid över fyra sidor.

Barnens noveller i åldrarna 8 till 12

Jennifer Weiner erbjuder ett grundligt underhållande äventyr och den första delen av en trilogi, i The Littlest Bigfoot (Simon Schuster, $ 16,99) av en kollision mellan Bigfoot och människans värld i ett hippigt stylat sommarläger i upstate New York, som erbjuder spänning, humor och ett positivt budskap om kroppsbild. Piggle Wiggle böcker med ‘Missy Piggle Wiggle och The Whatever Cure’ (även av Annie Parnell, illustrerad av Ben Hatke, Feiwel och Friends, $ 16,99) som finner fru Piggle Wiggle s grand niece tar över uppgiften att bota barn av deras dåliga beteende. (Och hur vi älskar namnen: Heavenly Earwig, Trillium Tickle).

Middle school kan vara helvete, men det är en speciell typ av galen på jobbet vid Vanguard One Middle School när ett artificiell intelligensförsök går fel i den spännande, flaxiga av Tom Angleberger och Paul Dellinger (Amulet Books, $ 14,95) som tar ganska några jabs vid standardiserad testning.

Det finns en historia-lektion med humor i Jennifer L. Holms underbara roman ‘Full of Beans’ (Random House, 16,99 dollar) i Key West under den stora depressionen när FDR: s federala nödsituationsförvaltning kom upp med vad som verkade lokalbefolkningen gillar en galen idé att göra Key West till ett turistmål. Bönor Curry berättar sagan i minnesvärd stil: ‘Jag och gänget satt på Duval Street och såg våra tånaglar växa.’