Semester äta för diabetiker

Semester äta för diabetiker

Q Jag har diagnostiserats med diabetes i år och har jobbat hårt för att gå ner i vikt och få mitt blodsocker under kontroll. Gå Ner I Vikt Snabbt Det var en tid i vårt hushåll att du åt vilken mamma som tjänstgjorde eller du ätit. Lyckligtvis hade ingen av oss matallergier eller medicinska tillstånd som verkligen motiverade en terapeutisk kost. Men i sommar när jag lade upp middagsmenyn för veckan verkade det som om jag var förväntad att vara en kort orderkock för att träffa alla som / ogillar och nuvarande kostmattor.

Jag undrade om min bror visste vad jag gjorde när jag fick ett meddelande som han behövde för att vara hälsosam. Självklart serverade jag hälsosam mat tillsammans med några speciella godis från den gamla familjekokboken. Med planering kunde han njuta av familjefavoriter som finns på sin dagslista.

Med helgdagarna runt hörnet, var vänlig uppmärksam på dina familjers och vänners behov och önskemål att äta hälsosamt. Megan Mertesdorf, en tredje årig Brody medicinsk student, ville dela med sig Gå Ner I Vikt Snabbt Piller av några idéer om att äta semester för personer med diabetes.

Thanksgiving ligger precis runt hörnet, och jag vet att de flesta människor redan föreställer sig kalkon, pumpa paj och fyllning. Men vad händer för 1 i 4 amerikaner som försöker hålla sina traditioner utan att förstöra blodsockerkontrollen?

Om du har diabetes, övervakar din läkare din blodsockerkontroll med en hemoglobin A1C-nivå. När blodsockernivån höjs börjar det överflödiga sockret hålla fast vid en molekyl som heter hemoglobin som finns i dina röda blodkroppar. Dessa röda blodkroppar överlever i genomsnitt 120 Går Man Ner I Vikt dagar. Således, genom att mäta hur mycket socker som finns på dina celler, erhålls en hemoglobin-A1C-nivå.

Flera personer har funnit att deras patienthemoglobin A1C ökar cirka 1 procent under vintern, men det går inte tillbaka till det lägre antalet senare på året. Den minskar bara med ungefär hälften. Med andra ord tenderar människor att lägga till deras hemoglobin A1C med 0,5 procent varje år.

Så vad är den stora affären om 0,5% ökning av hemoglobin A1C? Det ser ut som ett litet antal och de flesta har inga olika symptom. Men det sorgliga lilla numret betyder egentligen en hel del! Att hålla ditt hemoglobin A1C under 7 kan minska med 63 procent ögonproblem som kan leda till blindhet hos personer med diabetes. Det kan minska med 54 procent njureproblem som leder till dialys. Och det kan minska med 60 procent förlusten av känsla i dina fötter eller nummenhet som kan leda till amputationer. Så du kan ändra dina risker för blindhet, dialys eller amputation genom att ta hand om det.

OK, så nu vill du ha din pumpa paj, men du vill också undvika att dina blodsocker slår ut. Visserligen kommer det att ta lite planering. Först och främst, om du inte lagar mat, försök att få värden för att skicka dig en lista över vad de ska tjäna, och du kan planera vad du väljer att äta. Du kan erbjuda att ta med en maträtt du vet att du kan njuta av.

Kom ihåg att diabetisk kontroll handlar inte bara om socker. Kolhydrater som finns i bröd, mjölk och frukt blir också socker och kan också göra blodsockernivåerna höga även om du äter för många av dem. Tala med din läkare eller en registrerad dietist näringsämnare för att ställa ditt eget personliga mål för hur många kolhydrater och sockerarter du kan äta varje dag, inklusive semester.

Detta antal beror på din fysiska aktivitet och de mediciner du tar för diabetisk kontroll. Men när du är i tvivel, kolla bara ditt blodsocker oftare under semestern för att hjälpa dig att hålla dig på rätt spår!

Viktigast, recepten har näringsfakta etiketten längst ner så att du kan se hur många kolhydrater och sockerarter som finns i varje recept. Försök också planera framåt och bestämma vilka livsmedel som är viktigast för dig när du tänker på Thanksgiving.

Prova att gå en promenad eller göra någon annan form av fysisk aktivitet före eller efter din stora tacksägelsemiddag med dina vänner och familj, eftersom detta kan hjälpa till att upprätthålla hälsosamma vikter för hela familjen. Kom ihåg, Thanksgiving behöver inte betyda dålig blodsockerkontroll! Lycka till alla denna högsäsong, och kom ihåg att alltid nå ut för hjälp från vänner, familj och vårdgivare när det behövs!