Semester ska ära positiva aspekter av arv

Semester ska ära positiva aspekter av arv

Vi har inte en semester som hedrar Genghis Khan. För en sak hade han ingenting att göra med den här halvklotet, och för en annan sak anser Gå Ner I Vikt Snabbt de flesta att hans praxis att sprida terror, förödelse och massakre inte vara bra.

Medan Columbus har något att göra med denna halvklot (även om han aldrig landade i Nordamerika) ledde han också ett stort antal raiders (1 500 män i 17 fartyg på sin andra resa, förenade med andra flottor från Castilla), som kidnappades , våldtagna, plyndrade, slava och massakrerade hundratusentals invånarna på öarna som de invaderade. Vi borde inte längre namnge en semester efter honom.

Columbus ‘resa till Hispaniola avstod från en kedja av händelser som förvandlade båda hemisfärerna. Förvandlingen av Europa var mest fördelaktig, förbättra livsmedelssäkerheten med västerländska grödor (potatis, tomater, majs, squash och bönor) och introducera nya begrepp om social organisation som påverkar upplysning begrepp, såsom socialt kontrakt. För de efterföljare av de första upptäckarna av de västra hemisfärernas kontinenter (indianerna, vars förfäder upptäckte vår halvklot cirka 10 000 till 20 000 år sedan) var omvandlingen katastrofal. Specialisterna i demografiken av effekten av denna omvandling uppskattar att 90 procent av den inhemska befolkningen sänkte sig till europeiska fördjupningar och epidemier.

Den europeiska invandringen förstörde hela kulturer och ekosystem. Detta skedde delvis genom avsiktliga medel (krigföring, massakrer, slaveri och avsiktligt sprida sjukdom). Det var också delvis ett resultat av att man inte hindrade spridningen av sjukdomar genom karantäner och liknande åtgärder som genomfördes i Europa sedan 1380-talet. Slutligen hände det oavsiktligt genom att införa sådana skadedjur som svampar, råttor och Eurasian växter och insekter.

Columbus utfällde inte bara dessa händelser, men han tog en aktiv roll. Vi vet detta från Bartolom de Las Casas skrifter, en samtida som bosatte sig i Hispaniola och var en beundrare av Columbus och från andra samtida källor, inklusive Columbus själv. Även om han ursprungligen var en slavhållare själv, blev Las Casas en motståndare till europeiska missbruk och tillbringade det mesta av hans vuxna liv som protesterar mot indianernas misshandel som omoralisk och Gå Ner ett Kilo I Veckan inkonsekvent med kristna läror.

Enligt Las Casas var den europeiska ockupationens brutalitet redan fullt ut vid tidpunkten för Columbus ‘andra resa. Som vicemont av den spanska kronan på västra halvklotet var Columbus direkt ansvarig för en stor del av invaders brutalitet under hans kommando. När indianerna motsatte sig denna brutalitet ledde Columbus sig själv den armé som korsade ön 1495 för att ‘pacify’ samma indianer som han hade karakteriserat som anmärkningsvärt fredlig bara 2 1/2 år tidigare. Att straffa indianer som motstod deras brutalitet och för att terrorisera den allmänna befolkningen, européerna (Las Casas refererar konsekvent till européerna som ‘de kristna’) antog en politik för att döda 100 indianer för varje europeisk invaderare som dödades av indianerna. Enligt Las Casas, tusentals dem som de fångade och dödades dödades genom disemboweling. Andra sändes till Spanien som slavar. Columbus ‘journal registrerar sitt förslag att finansiera kostnaden för sina expeditioner från vinsten från säljer indiska slavar, och så tidigt som i april 1495 nådde de första 500 indiska slavarna Spanien.

När ön Hispaniola blev subjugerad krävde Columbus en hyllning av guldstoft var tredje månad för varje invånare som var 14 år eller äldre, vilket möjliggjorde betalning i bomull istället för guld i vissa delar av ön. Indianer som fångats utan att ha betalat hyllning straffades genom att ha båda händerna avskuren.

Las Casas uppskattade att befolkningen i Hispaniola från 1494 till 1496 föll med två tredjedelar på grund av massakrer, svält och export av indiska slavar. Vid år 1514, efter endast två årtionden, hade den indiska befolkningen fallit till 32 000, cirka 6 procent av de konservativa moderna erauppskattningarna av den ursprungliga befolkningen.

Av alla dessa skäl bör vi ändra semesterens namn. Tanken att ersätta Columbus Day med Urfolksdag föreslogs först 1977 av en delegation av indianer till FN: s sponsrade internationella konferens om diskriminering mot ursprungsbefolkningar i Amerika. Många latinamerikanska nationer har ersatt semestern. Argentina firar den 12 oktober som ‘Dag för respekt för kulturell mångfald’. Belize och Uruguay firar det som ‘Americas of America’. Venezuela firar en ‘Inhemsk motståndsdag’.

South Dakota; Berkeley, Calif .; och två Minnesota städer har gått med i dem. Minneapolis omnämnde Columbus Går Man Ner I Vikt Day ‘Urfolksdag’, som liknar förslaget från Red Wing High School History Lecturer Scott Bender, som föreslog ‘Första Folkets Dag’. Red Wing, den första Minnesota-staden om att byta namn på den, valde ‘Chief Red Wing Day .’

Alla alternativ har fördelen att betona positiva aspekter av vårt arv. Det är vad vi borde göra när vi firar en semester.