Semester saker

Semester saker

Gå på gatorna i Betlehem, se de levande djuren och höra marknadshandlarena berättar den mirakulösa historien i den här återgivningen av dagen efter att Kristus föddes. Med en guidad tur till ingången till Betlehem. Lördag och söndag. Lakeside Baptist Church Gymnasium, 447 Dalewood Avenue, Salem. Fri.

Christmas Tour of the Mountain Rose Inn

En jultur på Mountain Rose Inn, som byggdes vid 1900-talets turn av Joseph DeHart, vetter mot Mountain Rose Distillery nummer 250. Turer hålls varje timme, med en eftermiddagsbuffé. 11 december 12. Mountain Rose Inn, 1787 Charity Highway, Woolwine. $ 6. Bokningar krävs.

Tredje årliga Grandin Village Renaissance Christmas

Musik, förfriskningar och sen natt shopping. 9 december Grandin Village, Roanoke. 982 3741.

Besökare kan turnera historiska Smithfield, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller dekorerad för säsongen, ställa frågor om costumed tolkar, köpa färskt grönland för att dekorera och äta godis och smak. Lokala samlare och hantverkare kommer också att visa historiskt handarbete. Med musik på helgen. Idag till söndag. Historiska Smithfield, 1000 Smithfield Plantation Road, Blacksburg. $ 14; $ 5, barn.

Holiday Traditions på Explore Park

Resa tillbaka till 1757 och 1850 och njut av Kristus i Virginia. Carol i den lugna kvällsluften, njut av värmen Går Man Ner I Vikt på en knäckande eld och ta med en ficklampa för en eftermiddagstur. Lördag. Virginia’s Utforska Park, Milepost 115, Blue Ridge Parkway. $ 6, vuxna, $ 4, barn, gratis, 3 och under. Lördag. Stonewall Jackson House, 8 E. Washinton Street, Lexington. (540) 463 2552. Dec.

15 dec. Reynolds Homestead, 463 Homestead Lane, Critz. $ 8, vuxna; $ 5, seniorer; $ 2, studenter. (276) 694 7181,

Kris Kringle går på rättegång, Gå Ner I Vikt På En Vecka och även skeptikerna värms upp av en viss julmagi i denna semesterproduktion, som arrangeras av barterteatern. Till och med 30 december Barter Theatre, 127 W. Main Street, Abingdon. $ 26 $ 37.

Southwest Virginia Ballet kommer att förenas av professionella gästartiklar för två föreställningar av full längdsproduktion av Kristus-balletten. Dec. Dec. 11. Roanoke Performing Arts Theatre, Roanoke Civic Center. $ 12 $ 28; barn $ 10 $ 16.50.

O. Henry-berättelserna ‘Magiens gåva’ och ‘The Last Leaf’ satt till musik och utförs av Attic Productions, Botetourt Countys gemenskapsteater. Söndag. Lord Botetourt High School Auditorium, 1435 Roanoke Rd., Daleville. , $ 10, studenter och seniorer. 473 3216.

En version av Dickens ‘semesterns berättelse presenterad av New Century Church. På lördagen. Roanoke Performing Arts Theatre, Roanoke Civic Center.

‘Den sanna innebörden av julen’

En semester tema musikal på Wohlfahrt Haus Dinner Theatre. Föreställningar ikväll, fredag ​​och lördag. Genom december. 170 Malin Drive, Wytheville.

Efter ett besök från sin skyddsängel på julafton, ser George Bailey ut och ut vad hans liv har betydat för den lilla staden Bedford Falls. Mill Mountain Theatre flyttar semesterns berättelse från skärmen till scenen i denna musikaliska anpassning. Körs igenom 23 december. Mill Moutain Theatre, 1 Market Sq., Roanoke. $ 18 $ 35.

Dekorationer och förfriskningar i Floyd-företag, med deltagande restauranger som erbjuder semestermenyer och musik. Fredag. Winterfest Arts Crafts Festival. Söndag. Julparadis. Söndag. Floyd. Med en prestation av Martinsville High School Choir. Henry County Courthouse gräsmatta, Courthouse Sq., Martinsville. (276) 632 5688.