Semester är hårdare när missbruk är en gäst

Semester är hårdare när missbruk är en gäst

Hennes föräldrar och andra släktingar som Viktminskning Tabletter värd familjeförsamlingar tar inga chanser. vet inte att alkohol kommer att utlösa henne, men vi vill inte uppmuntra det, sa hennes mamma. har ingen aning om hur glad jag är att min dotter är OK idag.

Foto av Eric Jackson

Nästan åtta miljoner amerikaner har en drogmissbruk och 16 miljoner missbruk alkohol (och många använder båda), enligt National Center for Health Statistics. Addiction, som drivs av opioider, berör allt fler hushåll.

Och semestersammankomster dricks, stress och antingen isolering eller återanslutning med ohälsosamma relationer från det förflutna en brännbar blandning. Men människor i återhämtning och deras familjer kan tämpa ner faren, säger experter om de planerar framåt och är villiga att göra logi.

Det finns inget väsentligt riskabelt för kalkon eller tinsel. Det är minnena av långa fira och vad som gick med dem. Forskare kallar det långsiktigt potentiering.

droger gör det är att de tenderar att låna känslomässig betydelse för minnen av tidigare droganvändning, säger Kyle Kampman, en klinisk psykiater och forskare vid University of Pennsylvania. Det innebär frigöring av en neurotransmittor som stärker hjärnans nöjesreaktion.

Denna säsong av generositet ger också mer möjlighet. folk som är panhandling, deras pengar går upp under semestern, sade Beverly J. Haberle, verkställande direktör för Council of South-East Pennsylvania, regionala medlem av National Council on Alkoholism och Drug Dependence.

Fester en narkoman eller alkoholfria tjurar. Alla andra gör det, säger Michele Pole, chef för psykologi för Caron Treatment Centers i Wernersville, Pa.

Någon i beroende av missbruk kan ofta inte lyssna på råd, även om familjer ibland kan använda Viktminskning Tabletter semestern för att motivera sina nära och kära att komma in i behandlingen. Tillträde till Caron, vanligtvis låg i november och mycket av december, går upp dagen före Thanksgiving och dagen före jul, sa hon och stiger igen i slutet av december.

Vissa familjer kan behöva ställa gränser. Du kanske säger att du får behandling eller du är inte en del av våra liv, säger Pole, en klinisk psykolog. kan låta riktigt hård men aktiv missbruk kan verkligen förstöra [semestern] för familjer.

Människor i återhämtning behöver å andra sidan stöd, inklusive en miljö som vann gör semestern ännu svårare. Alkohol vid en fest kan vara en utlösare, även om det inte var det valfria läkemedlet. Effekterna kan inte vara uppenbara i flera dagar. stressen att komma igenom evenemanget kan leda till ett återfall, sade Pole.

Att komma igenom semestern handlar om stöd, sade hon från sponsorer, från 12 stegs möten som nu är tillgängliga varje timme, från närvaro där alla är nyktera och arbetar med deras återhämtning.

Salim Rashid, 66, förlorade båda sina föräldrar under semestern när han var tonåring, så den här tiden av året har alltid fört med sig de vanliga spänningarna. Den pensionerade New York City tunnelbana operatör som nu bor i East Falls hänvisar till en fängelse i fängelset i sin 30-årsåldern som en tvingade honom från heroin och när han gick ut i behandling för att stanna bort.

Han undvikit familjefester i flera år och söker stöd istället från sin nya nyktera gemenskap. Dessa dagar, han gillar säsongen. Inför alkohol, sade Rashid att han helt enkelt inte dricker.

efter 30 år har jag en hälsosam relation Går Man Ner I Vikt med min familj. Jag har ett hälsosamt förhållande med semestern. Saker har förändrats.

Tio sätt för familjer och dem i återhämtning för att få en bättre semester

Berätta älskade i återhämtning som du tänker på dem. Erbjuda support. Don undviker dem. Isolering gör det värre.

Don trycker på dem för att delta i en samling som de tycker obehagligt. Och inte polis dem om de kommer.

Undvik att erbjuda oönskad rådgivning.

Don gör alkohol ett fokus för din sammankomst. Även om någon i återhämtning studiously undviker vinet, kunde det plantera ett frö och utlösa återfall senare även om deras valfria läkemedel var något annat.

Inställningsgränser är bra. Om de fortfarande använder, gör klart att de kommer att vara välkomna bara om nykter. Helgerna kan ge motivation för att komma in i behandlingen.

Planera framåt. Att hålla sig ren är prioritet nr 1. Ange dina egna gränser. Du kan behöva berätta för familjen: Det är verkligen inte bra för mig att vara här. ut alternativ. En nykter fest kan vara ett bättre val än en familj som gillar att dricka.