Semester är dags för eftertanke

Semester är dags för eftertanke

FAIRBANKS Som helgdagens tillvägagångssätt vill jag påminna dig om mörkhinnan, den märkligt formade korg med frukt fylld i den. Det här är en symbol som vi inte ser mycket längre och inte många människor vet vad det symboliserar.

Enligt Webster ‘s är en snickare ett’ bågformigt, ihåligt gettshorn ‘eller liknande formad behållare (som en hornformad korg) som överflödar speciellt med frukt och grönsaker (såsom kalebasser, öron av majs, äpplen och druvor ) och som används som ett dekorativt motiv som är emblematiskt av överflöd, kallas också ett stort horn. ‘

Jag kommer ihåg, som barn, att höra, läsa och se historier om ‘pilgrimerna och indianerna’ som äter måltider tillsammans, och det verkade alltid som om en snickeri ingick. Det var gott, och de delade med varandra.

Som helgdagens tillvägagångssätt verkar det som om det här är dags att reflektera över vad vi har. Vi borde göra det hela året, men det kommer till spetsen i ungefär nu. Vissa människor kan ha mer än andra, och det är okej. För er som är välsignade och har en hörselnäring vill jag utmana dig genom semesterperioden för att se hur du kan hjälpa någon annan. Som du hoppas hoppas jag du kommer att inkludera dina barn och lära dem att ge.

Människor utanför din familj behöver inte se dig ge. Det är roligt att ge och inte förvänta något i gengäld eller erkännas. Det här är lektioner som vi behöver lära unga idag, alltför ofta ger de och förväntar oss sedan något tillbaka. Vi måste hjälpa Går Man Ner I Vikt dem att inse att det är OK att inte ta emot eller bli erkänd.

Vad händer om du inte har råd att ge eller inte känna att du vill dela med vissa saker? Det finns många andra sätt att dela med dig av dina överflöd. Ta din familj och jobba på matbanken Gå Ner ett Kilo I Veckan eller soppköket. När snön faller kan du skölpa någons uppfart. Jag kommer ihåg en familj som skulle stå upp tidigt och skotta sina äldre grannars trottoar och uppfart innan någon annan var upp och sedan göra några andra slumpmässigt att överraska människor. Det kostade dem ingenting, men det betydde mycket för de människor som hade gjort det för dem.

En annan idé är att bjuda in människor över till en måltid, särskilt de som inte har familj och är ensamma. Jag hade någon berätta för mig nyligen att de inte har vänner som de har bekanta med. Det gör ont eftersom jag tycker om den personen som en vän. Jag måste ta reda på hur man gör ett bättre jobb att visa min vänskap till dem. Massor av äldre, ensamstående människor, högskolestudenter och ungdomar har inte familj eller ett ställe att gå. Vilket bra exempel som du kan dela med dina barn och hjälpa dem att förstå det är bra att hjälpa andra som du kan.

Så den här semesterperioden och kanske under hela året skulle det inte vara bra att vara osjälviskt av dig själv, oavsett om det är pengar eller arbete, det kommer att vara värt det. Som jag har sagt många gånger kommer din belöning bli större än vad du ger.

Ha en bra semester säsong.

4 H är en ungdomsorganisation i K 12 som hjälper dem att lära sig mer om Går Man Ner I Vikt ämnen av intresse för dem men lär dem också livsförmåga. 4 H har en klubbstruktur med ledare som är vuxna volontärer med nuvarande bakgrundskontroller. För att lära dig mer om det lokala programmet, ring Marla Lowder, Tanana District 4 H-agent, på 474 2427. 4 H är en del av Cooperative Extension Service vid University of Alaska Fairbanks.

ArtiklarPopulation avtar i Alaska och Fairbanks, år 2017Kodiak Jacks får nytt namn, nya ägare, bar fortfarande gränser för soldaterRolled tankfartyg som spillts 800 gallons bränsle, kan äventyra Tanana RiverTrove av bilder som lyser liv på Gold Dredge 8Public Safety Report: 8 mars 2018Fairbanks företag räddar inverkan av Trumps pålagda ståltullarRandy Smith studenter protesterar våldsvåld; skolskolan diskuterar securityFairbanks man dömd till sex år för sexuellt missbrukande barnNorth Pole par tårar trailer affärer i AlaskaFairbanks byggnad får nytt namn hedrar sen läkare