semester önskningar från redaktören

semester önskningar från redaktören

Jag är förbryllad. Liquor Control and Licensing Branch har bekräftat att Trio Marina inte uppfyllde flera kvalifikationer som krävdes för att ansöka om en licenslicens (Herald, 22 december). Likväl var sprit tillgänglig på Skaha Lake Marina.

LCLB är samma organisation som kommer att stänga av en operation i fyra dagar om en under åldern barn serveras en drink eller puben verkar fem minuter efter sin reglerade stängningstid. En anställd kan göra ett misstag och det resulterar i att en hel personal nekas fyra dagar ‘lön och anläggningen förlorar en stor vinst.

Det skulle ha varit trevligt om samma koncessioner gjordes 2014 för Boonstock, den olyckliga rockfestivalen som hölls på Locland vid Penticton Indian Band. På grund av att man nekade en spritlicens, förlorade arrangörerna sina skjortor och Penticton förlorade vad som kunde ha varit dess största årliga festival.

Jag hade precis den största semestern någonsin där jag gjorde absolut ingenting. Jag stannade hemma, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sov senare än vanligt och åtnjutit vår dagstidning förberedd av mina kollegor med en kopp kaffe i min hand, en taxa i mitt knä och Sting-semesteralbumet på min CD-spelare.

Det gick inte att kosta en sak. Inga flygningar att fånga, inget förlorat bagage, inga krångel vid gränsen. Jag kunde också maila 50 julkort ut ur staden (jag är så gammal, internetkort är söta men jag tror folk uppskattar traditionen i Canada Post) och gör alla de små jobb jag har undvikit för den senaste månaden.

Jag rekommenderar det till alla.

Som ledande redaktör för en betald kanadensisk dag Går Man Ner I Vikt får jag årligen rösta för Kanadas pressmeddelande Newsmaker Viktminskning Tabletter of the Year. Mitt val speglade den kanadensiska pressen men inte vår online-undersökning: Gord Downie. Även om Justin Trudeau (som Herald-läsare plockade) ständigt var i nyheterna, visade Tragically Hip’s frontman modighet och medkänsla. Vi tittade alla på en avskedsturné som kommer att bli hans sista gardinsamtal. Fans över hela landet visste inte om du ska dansa eller gråta.

Hoppens kärleksaffär med sin hemstad var en klassrörelse. De kunde ha fyllt Rogers Center i Toronto men slutade saker där allt började Kingston.

Tack vare Gord Downie blev Chanie Wenjacks historia äntligen beredd. Stora artister är inte blygda från kontroversiella ämnen. Gord Downie kommer att bli ihågkommen som en av de största.

Det faktum att de aldrig drabbade ett stort antal i USA och Storbritannien är dessa läns förlust.

När du pussar ut din hemlagad bakning, fyller lager eller placerar valuta i julkort, glöm inte din trofasta Penticton Herald-bärare som levererar papperet till din dörr 358 dagar på året. Våra transportörer är stora och om du känner på samma sätt, var snäll och tacka dem för den här semestern. Vi skulle inte ha ett papper utan våra bärare.

Heraldläsare valde Justin Trudeau är Årets nyhetsmagasin i vår online-undersökning. Trudeau fick 33 procent av rösterna. Gord Downie var en nära sekund med 30 procent. Våra tre andra nominerade delade resterande 47 procent.

I måndagens utgåva bjuder vi läsarna att rösta på ett av sju val för South Okanagan’s Newsmaker of the Year för 2016. De sju nominerade, som valts av nyhetsavdelningen, kommer att avslöjas måndag. Våra topp 10 historier av året kommer att pausa på grund av Okanagan lördag men återuppta måndag. Den första berättelsen som du antagligen kan gissa just nu kommer att avslöjas den 2 januari.

Med det här är min sista redaktörs anteckningsbok före den 25 december, skulle jag vilja ta tillfället i akt att önska alla en god jul och en lycklig semestersäsong.

Tack till mina otroliga kollegor, särskilt Joe Fries. Du är alla en glädje att arbeta med. Jag är verkligen välsignad att jobba med så många begåvade och hårt arbetande anställda. Jag älskar er alla.

Tack till min fru för att tolerera mitt karriärval.

Jag vill också tacka våra otroligt lojala läsare. Den vänlighet som utökats av denna gemenskap är överväldigande. Vi är välsignade för att ha sådana fantastiska läsare.

Tack till näringslivet, särskilt våra lojala annonsörer.

Tack till alla som slutar mig och säga hur mycket de tycker om The Herald och uppskattar våra ansträngningar.