En apokalyptisk syn på julen

En apokalyptisk syn på julen

Några ambitiösa kyrkliga medlemmar som bodde i den kulturen bestämde sig för att kristna på semestern. I 336 e.Kr. förklarade kejsarkonstantin Kristi födelsedag en officiell romerska helgdag.

Det fanns några demonstranter, som biskop John Chrysostom, som bestred kristna för att anta denna hedniska sak. Men det fastnade.

Vi vet verkligen inte när Jesus föddes. Datum som den 6 januari, 29 mars, 20 april, 20 maj och tom 29 september har kastats runt.

Men ingen vet verkligen. 25 dec. Är enbart en grepp väskedag tillägnad en hednisk festival som inte har något att göra med skrifterna.

Om det inte är dags, vad sägs om namnet ‘jul?’

Tja, det är en kort form av Kristi massa som växte ut ur en särskild festdag kallad Christos Masse, som grundades år 1038 e.Kr., som har ingenting att göra med skrifterna.

Jul är inte en helig dag, åtminstone en gudomlig föreskriven dag.

Faktum är att det bara var 1224 e.Kr. St. Francis of Assisi, som började skaffa sig barnsängaren när han började en ny tradition genom att omge Mary i en krubba med en bebis.

Vad sägs om julritualer som kan göra det kristen? Inget av det! Ingen av den är befalld av Herren, ingen av den är apostolisk, ingen av det observerades någonsin av den tidiga kyrkan.

I själva verket kallade puritanerna i tidigt Amerika julen ‘Romish Rags.’ De arbetade medvetet den 25 december för att uttrycka sin förakt för en hednisk helgdag. Faktum är att de engelska puritanerna passerade en lag i 1644 AD som gjorde jul till en arbetsdag.

Om allt ovan är bara lite för mycket, vad exakt är jul? Ta bort datumet, namnet, korten, träden, presentera vad har vi fått? Ingenting!

Sämre än det, ibland är det sånt att det går till bedlam (själva ordet bedlam kommer från Betlehem, men det är en annan historia).

Vad sägs om Kristi födelse då? Det är verkligen en händelse, det är säkert! Men det är inte något att fira en gång om året, men varje dag.

För det andra njuter vi av tiden med familj och vänner som delar vår kärlek och att vara tillsammans är viktig eftersom det ger kristna möjlighet att fånga en värld som är minst medveten om Jesus och ge dem sanningen.

Frågan är alltid frågad: ‘Vem är Jesus Kristus?’

I slutet av Uppenbarelseboken läser vi Jesu eget ord: ‘Jag, Jesus, har skickat mina änglar för att vittna om dessa saker i kyrkorna. Jag är Davids rot och Davids avkom. ‘

Om någon undrar vem avkomman är, är svaret: Den som föddes i Betlehem av Davids härkomst.