En annan helg utan moms börjar fredag

En annan helg utan moms börjar fredag

Svart fredag ​​har blivit en av årets största försäljningsdagar. Denna helg s säljskatt Holiday är en nära sekund för många återförsäljare, som folkmängder förväntas i droves att dra nytta av ingen moms på vissa varor.

‘Det är en väldigt stor helg för oss’, säger Joe Waters, ägare till Salty’s Skate Surf Shop. ‘Jag känner att återförsäljaren kan hjälpa kunden med rabatter för att spara bra pengar. Det är en vinnande vinnare för alla.’

Waters sade att taxfreehelgen kundtrafik är lika mycket som Black Friday. För att rymma planerar han att öppna tidigt, stänga senare och ringa in extra säljare. En stor utmaning för Waters är att få sin bit av paj när det gäller att konkurrera med köpcentret och andra stora boxare. Några av hans största försäljningsartiklar är T-shirts, flip-flops och skor på semestern.

‘Jag måste jobba hårt och främja det jag säljer,’ sa han. ‘Jag ser också till att jag har en bra försäljning också. Om jag inte gör det, kommer köpcentret att krossa dig, för dessa butiker kan spendera så mycket mer pengar att annonsera.’

De flesta av de artiklar som är berättigade till skattefria besparingar är kläder, klädtillbehör, skolmaterial, datorer, skrivare och programvara. Listan innehåller även filtar, sängspredningar, sängkläder, badlakan, duschdraperier, kuddar och örngott. Försäljningsskatten semester gäller inte smycken, kosmetika, glasögon, plånböcker, klockor, möbler, föremål för ett företag eller föremål som placeras på layaway.

Detta är det första året sedan 2002 att North Carolina inte har en Sales Tax Holiday. South Carolina startade sin första semester år 2000. Sedan dess har det inte förändrats mycket, förutom att lägga till sängkläder och badartiklar.

Frågan är om de nordamerikanska invånarna kommer att korsa statslinjen för att handla. Experter uppskattar att North Carolina kommer att förlora $ 13,3 miljoner i intäkter utan semester.

Oavsett, Jonathan Munn, ekonom i Francis Marion University School of Business, sa att han inte förväntar sig att North Carolina ska ta mycket av ett slag på sin ekonomi.

‘Jag tycker att det blir intressant att se vad som händer,’ sa Munn. ‘Jag tror att gränsstäder som stranden eller Rock Hill kan se en ökning av intäkterna. Det beror helt på hur bekvämt det är för människor. Om du bor nära South Carolina-linjen tror jag att folk skulle komma över för att köpa.’

Han sa att det är ingen tvekan att folk utnyttjar momsskatten, men det är troligen samma mängd utgifter, bara i en koncentrerad helg.

‘I allmänhet visar studier att det inte finns så mycket av utgifterna som ökar under semestern’, säger Munn. ‘Det är mer koncentrerat, men människor byter bara sina inköp ett par veckor på varor som de’ köper ‘.

Sammantaget sa Munn att det är svårt att säga att semesteret inte är fördelaktigt när människor sparar pengar och är villiga att slåss folkmassan för att göra det. Han sa att väga besparingar mot inkomstminskning är troligen en tvätt i bästa fall.

Lori Anderson, från Darlington, stannade i Salty’s med hennes son, Chandler, för att få sin skateboard fixad på onsdag eftermiddag. Hon bestämde sig också för att hämta ett par T-shirts till Chandler. När hon frågades var hon inte vänta tills det här helgen sa hon, ‘Jag’ skulle helst köpa när jag handlar. Jag tror inte att du verkligen räddar allt så mycket. För mig är det inte värt att slåss folkmassan. ‘

ArticlesVictim av uppenbart mord på South Irby Street identifiedFlorence man bland nio sexmänniskor dömda till federal fängelsetidFlorence vänner att dela veckan är hemlösaFlorence polisen, coroner undersöker tydliga mord på South Irby StreetEllis avgår som West Florence boys ‘basketboll Träffar debiteras med DUI efter att ha kraschat fordonet i Lake City dansstudioMark Anthony Phillips Efter 48 år stänger Normans Gun Exchange i EffinghamWoodberry för att gå ner som West Florens AD vid skolårets slut, kommer att förbli Knights ‘fotboll coachPratt inte längre West Florence s volleyboll tränare