En annan biter dammet

En annan biter dammet

Times Herald var min första praktikplats, som ägde rum under en mycket osäker och rörig period i mitt liv. Jag gjorde praktiken bara för att se om jag fortfarande hade något intresse för gemenskapsjournalistik alls.

Visas, det gjorde jag. Under mina fyra veckor som praktikant lärde jag mig mer om staden än de två år jag bodde där och lärde mig skriva mer historier på en dag än jag skrev under en hel term medan jag studerade fotojournalistik.

Min erfarenhet vid Times Herald stärktes i mina tankar om att avsluta min utbildning och jobba för en lokal tidning skulle vara den bästa vägen för mig. Det tjänade som berggrunden på vilken jag skulle bygga hela min karriär.

Och nu, efter utskrift i mer än ett sekel, slutar Moose Jaw endast tidningen sina dörrar.

Inte bara är 25 människor förlorade sina försörjningar strax innan semestern, men en stad på 33 000 förlorar sin röst.

Jag har många frågor.

Jag undrar över beslutet att stänga helt. Kunde de inte ha gått ner till en veckovis publikation?

Jag undrar vad de anställda ska göra. Kommer personalen på framsidan hitta jobb där var och kommer journalisterna landa på sina fötter på ett annat papper eller lämna industrin helt och hållet?

Jag undrar vad som kommer att hända med det ljusa, vintage Neon Times Herald-tecknet, det är så mycket en ikon i landskapet i centrumkärnan. Kommer det att stanna upp när nya hyresgäster tar över byggnaden?

För det mesta undrar jag om alla historier som kommer att gå otaligt. Vem ska sitta på rådsmöten eller rapportera om verksamheten i området MLA eller MP? Vem kommer att berätta om de lokala ungdomsutövarnas berättelser? Hur kommer någon att höra om samhällsassistenten? Hur kommer seniorer som inte är så tekniskt kunniga att hålla sig uppdaterade med staden?

Jag undrar om det händer med dem, hur snart kommer det att hända oss?

Times Herald-personalen sa antagligen det bäst i sin farväl uttalande: allt som en tidning är, verkligheten är att det också är ett företag som är beroende av att annonsera för att vara hållbart. Vi försökte. läskigt och ledsen och en besvikelse på en gång.