En anledning att undvika buffén på allt

En anledning att undvika buffén på allt

Holiday sickness kompensation företag säger att de flesta påståenden kommer från överdådiga orter där mat är utelämnad under långa perioder på bufféer, och sedan uppvärmd.

En av sex personer som har varit på all inclusive semester de senaste tre åren har blivit sjuk

Undersökningen av 1000 brittiska helgdagar, beställd av Sick Holiday, kommer i kampanjer för att stoppa ‘bedrägliga’ ersättningskrav.

Föreningen av brittiska resebyråer rapporterade tidigare i år att anspråk på semestersjukskompensation hade ökat sex gånger sedan 2013.

Detta är trots sjukdomsrapporter i orter som är kvar stabila och resenärer från andra länder inte upplever samma problem.

Men den nya undersökningen tyder på att fler av semestersjukdomskraven är äkta än vad man får kredit för.

Richard Conroy, grundare av Sick Holiday, sa: ‘Vissa orter, på grund av brist på hygien, gör många människor obehag varje år.

‘Dessa nya statistik kasta nytt ljus på det faktum. Det är samma hotell, år efter år, som växer upp i våra filer.

‘Det finns brist på ansvar från brittiska resebyråer, som misslyckas med att ta itu med det verkliga problemet.

‘De verkar inte visa medkänsla för sina kunder, och de gör människor allvarligt sjuk.’

Conroy tillade: ‘Många av våra påståenden kommer från all inclusive resorts där mat lämnas ut under långa perioder på bufféer, och sedan uppvärmd.

‘Lukewarm mat är en främsta växande temperatur för matförgiftning. Om det ska vara kallt, ska det känna sig som ett glas vatten från kylskåpet.

‘Om det ska vara varmt, ska det känna sig tillräckligt varmt för att du inte vill lämna fingret i det.

‘Om din maträtt inte är något av dessa två saker är det en härlig ljummet plats där ditt finger känns’ precis rätt ‘då kan du hamna med Salmonella eller Campylobacter-förgiftning.’

Undersökningen visade att 16 procent av de svarande upplevde sjukdom i utlandet.

Av dem sa en tredjedel att de hade varit ‘ovela’ i minst två veckor.

Europa lyfts fram som nummer ett mål för dem som faller dåligt, och 57 procent har slagits ner på semester där.

Och 77 procent av dem som slog sig ner trodde att deras sjukdom var fångad på hotellet, med mat eller dryck som tog skälet bakom skulden.

Bara 6 procent om sin sjukdom härrörde från ‘något de hade ätit eller druckit utanför hotellet’, visade undersökningen.

Conroy tillade: ‘Det finns en brist på ansvar från brittiska resebyråer.

‘Ta en titt på orter som Dubai har aldrig varit svår matförgiftning där, bara för att de har mycket höga hygienstandarder.

‘Om denna bransch var helt bedräglig ser vi massor av fall som kommer från platser som Dubai, en destination som är populär bland brittiska turister, men vi gör det inte som det helt enkelt inte händer.

‘Och den enda anledningen till att tillväxten i denna sektor har skett är att det är större medvetenhet om att semesterfirare kan hävda när de har blivit fattiga.

‘Verkligheten är grov oaktsamhet, sätter människor i hotell som serverar ohygienisk mat som är olämplig för konsumtion.’

Mest sedda Nyhetsvideoer Shocking video visar Danry Vasquez slår sin flickvän Hillary Clinton glider två gånger medan han går nerför trappan i Indien En kort historia: Stephen Hawking genom åren har en vecka att lämna Storbritannien kommer att utvisa 23 ryska diplomater klient Ryska utrikesdepartementet reagerar på maj timmars ultimatum Världsberömda vetenskapsman Stephen Hawking dör vid 76 års ålder Moment regeringshack Corbyn svar på maj uttalande Stephen Hawking talar om en kort historia av tiden 1992 Moment Maria Lebedeva är upptagen i en hemsk bilkrasch Moment två kvinnor arresterade efter drunken kamp på manlig stripper show Senaste ögonblick ombord på helikoptern innan den kraschade