En 4 dagar före BBC-sändningen

En 4 dagar före BBC-sändningen

Skriven och producerad av ett nominerat Bafta- och Emmy-team följer det nya dramatiket av Kat (Jessie Wallace), en mor som reser till Irland på jakt efter sin förlorade son tillsammans med hennes EastEnders skärmman Alfie Moon (Shane Richie).

En irländsk kasta med EastEnders Kat och Alfie för den helt nya drama serien, som är en samproduktion mellan Irland Element Pictures för RT och BBC. Inkluderar skådespelare som Ian McElhinney (Star Wars: Rogue One), Fionnula Flanagan (Sea of ​​the Sea), Angeline Ball (The Commitments), Peter Campion (Brooklyn) och mer.

Tvålspinoffen som beskrivits av Alfie-skådespelaren Shane Richie som tidigare gjord i EastEnders historia. Kommer se paret besöka Redwater, en liten irländsk by, på jakt efter Kat lång förlorad son. Deras ankomster hotar att hysa djupt begravda hemligheter byborna i den här fredliga idyllen på Irlands kust, otrogen av det moderna livets trappings, skulle hellre lämna sig dolda.

Sex veckor på platsfilmering ägde rum i byn Dunmore East, County Waterford, med Coliemore Harbor i Dalkey, som också användes som filmplats.

Skriptet krävde en stad eller by och utifrån alternativen som lokaliseringsgruppen hittade, var Dunmore East vald. Dunmore East var väsentligen döpt till Redwater under filmning, med kommunfullmäktige och företag involverade.

Olika platser i byn användes, inklusive stranden, The Strand Inn och Spinnaker Bar. Fasaden på The Strand Inn omvandlades och heter Peter Dolan i serien. En landmässa, kallad The Winking Fish, grundades utanför The Strand Inn för filminsamling.

Producent på serien är Vicky Wharton (Casualty) och Executive Producer är Dominic Treadwell Collins (East Enders). Dublin-baserade RMR Music arbetade med musikövervakning och licensiering av drama.

Redwater börjar på RT One, söndagen den 14 maj kl. 21.30 före BBC One-sändningen torsdagen den 18 maj.

Du kan titta på den senaste trailer som släpptes av RT för Redwater nedan.

Kat finner en allierad i Lance (Ian McElhinney). Han har varit i Redwater för evigt, verkar känna till allt och allt. Livet och själen av festen Kat är i fara för att avslöja hennes identitet och hennes hemlighet.

Trots lovande Alfie att hon kommer att hålla en låg profil kan Kat vila och är på jakt efter möjliga ryttare som kanske är hennes son. Andrew (Peter Campion), son till Roisin (Maria Doyle Kennedy) och Padraig (Stephen Hogan) och fru till den lokala Garda Bernie (Susan Ateh) verkar vara den perfekta passformen. Skulle hon kunna hitta honom så snart?

Alfie uppmanar försiktighet och inte får henne hoppas upp. Men det här är Kat Slater, som inte är känt för försiktighet, och invånarnas tungor börjar vagga och konspirationsteorier bildas, eftersom de undrar om moonsna verkligen besöker bara för en semester.

Som Kat försöker obevekligt hennes uppdrag att bekräfta att Andrew är hennes långa förlorade son, knuffar hon fjädrar med Andrew Mor Roisin på sin familjebostad, och bränner vidare ryktet kvarn tills Agnes (Fionnula Flanagan) avlyssnar och skickar Kathleen med artig väg. Alfie måste återigen spela fredsbevarare, dra Kathleen i linje och göra lugn med lokalbefolkningen, så att dammet kan lösa sig.

För tjugo år sedan rippade en båttrafik i hjärtat ut ur den här byn nära knutna samhället. Dödsfallet av Iris Dolan och hennes brorsdotter Aoife verkade vara en olycka men sanningen var kvar begravd längst ner i hamnen.

För Kat Moon, en öppenhjärtad kvinna från East End of London, kan Redwater vara nyckeln till att slutligen känna av hennes brutna förflutna. Hon är på jakt efter sin son, en tvilling från henne vid födseln utan hennes kunskaper. Och ett kryptiskt vykort har lett henne till Redwater för att hitta honom, med sin man Alfie i släp.

Redwater riskerar att kollapsa under hemligheternas tyngd, tills Kat börjar fråga svåra frågor som äntligen låter byn gå in på en katartisk räkning. Men denna rening av Redwater förflutna kommer till en bra kostnad.

När Kat dyker djupare in i privatlivet för folket här riskerar hon att bli dödligt uppe i stormen hon började. Är en av de unga männa den tragiska natten, verkligen hennes son? Och, om så, vilken typ av man har han blivit?

Starring de två EastEnders-tecknen Jessie Wallace som Kat Moon och Shane Richie som Alfie Moon. Det finns en hel irländsk gjut bestående av några välkända och kommande skådespelare som stod under hela det nya drama. Dessa inkluderar; Ian McElhinney (Star Wars: Rogue One) som Lance Byrne, Fionnula Flanagan (Song of the Sea) som Agnes Byrne; Stanley Townsend (Florence Foster Jenkins) som Peter Dolan; Angeline Ball (Åtagandena) som Eileen Harrington; Ian Toner (En Klondike) som Kieran Harrington; Peter Campion (Brooklyn) som Andrew Kelly; som Agnes Byrne; Maria Doyle Kennedy (Sing Street) som Roisin Kelly; Stephen Hogan (Handsome Devil) som Padraig Kelly; Susan Ateh (i Bruge) som Bernie Kelly; Ebony O (Into the Badlands) som Adeen Kelly och Ois Stack (Mata Hari) som fader Dermott Dolan.