Empire sju scener

Empire sju scener

guld fixa. EDT.

I några minuter pekade guldpriset faktiskt på näsan över priset på $ 1.400, men blev snabbt såld tillbaka under det, och därifrån handlas det i sidled till slutet. Kitco rapporterade det höga fältet som $ 1,401,40 punkt.

Guld avslutade fredagssessionen på $ 1,397,80 plats, upp 21,70 dollar från torsdagens stängning. Volymen var i augusti och september ett mycket tjockt 171 000 kontrakt, så det här rallyet gick inte oupplöst. Gold fix och den andra efter Comex trading slutade för dagen. EDT high tick kontrolleras på $ 24.24 plats.

Självfallet såldes silverpriset lite därifrån, men fortfarande manglade för att stänga över det magiska spotpriset på 24 dollar, till 24,08 USD. Nettovolymen var ganska hög vid 50 500 kontrakt.

Du vet aldrig att guld och silver hade stora samlingar i New York igår om du tittade på platina- och palladiumdiagrammen som en guide, eftersom de båda handlade mestadels platta och båda slutade i princip oförändrade. Här är diagrammen.

Dollarnsindex öppnade på fredag ​​i Far East trading på 81,48 och fortsatte att hugga i sidled i ett mycket trångt område. EDT. Dollarnedansdyk och prisuppgången i guld hände mer eller mindre samtidigt, men för att säga att valutaförflyttningen orsakade de stora rallyerna i guld och silver vid den tiden, är mer än en sträcka, särskilt när man anser att det hade ingen påverkan på antingen platina eller palladium. guld fixa. HUI slutade med 2,81%.

Med en sådan rungande rally i själva metallen förväntade jag mig att silveraktierna skulle bli bättre, eftersom Nick Lairds Intraday Silver Sentiment Index stängde bara 2,72%.

(Klicka på bilden för att förstora)

CME: s dagliga leveransrapport visade att 72 guld- och 9 silverkontrakt skickades för leverans inom de Comex-godkända depåerna tisdag. Canadas bank i Nova Scotia var kort / emittent på 65 av dessa guldkontrakt, och som du förmodligen redan misstänkt, det var JPMorgan Chase i sitt inhemska [proprietary] handelskonto som tog emot 64 av dem. JPMorgan Chase var också kort / emittent på alla 9 silverkontrakt. Länken till gårdagens utgivare och stopprapport är här. Fredag ​​kväll var det inga rapporterade ändringar i SLV.

Utan tvekan kommer Ted Butler mer att säga om denna situation i sin veckovisa recension för sina betalande abonnenter senare idag. Mint igår.

Över på Comex godkända depåer på torsdagen var den enda aktiviteten en 20 809 troy uns av guldöverföring från Kanadas bank i Nova Scotia till vajerna i JPMorgan Chase. Det här är bara mer guld som JPMorgan äntligen tar emot leverans av i den fysiska form, och är en direkt återspegling av vad som rapporteras i CME: s Dagliga Leveransrapport fyra stycken upp från den här.

Det är leveransmånadens augusti för guld, och de enheterna [inklusive den dygnsförmåga, JPMorgan Chase] som har stått för leverans på Comex-futuresmarknaden, gör nu exakt det, och vad du ser på är naturens ordning Det finns ingenting som är mystiskt eller olagligt om denna process, men du vet aldrig om du läser den andfådda trippen som passerar som evangelium och skickade igår på Zero Hedge-webbplatsen igår.

Hur som helst, länken till gårdagens action i guld är här.

I silver rapporterade de samma förvararna 371 193 troj ounces silver och skickade en liten 80 010 troy uns ut genom dörren. Länken till den aktiviteten är där.

Som förväntat visade engagemanget för handlarerapporten en försämring av de kommersiella nettokortsituationerna i både guld och silver. Det var de dåliga nyheterna.

Den goda nyheten var att försämringen inte var så illa som Ted eller jag förväntade mig att det skulle bli, särskilt i silver

I silver ökade den kommersiella netto korta positionen med endast 3000 kontrakt. Under huven var det lite sämre då Ted Butler sa att de tekniska fonderna omfattade 5000 av sina korta kontrakt och Big 4 ökade sin korta position med cirka 700 kontrakt. Det kunde ha varit mycket värre.

I guld täckte de tekniska fonderna cirka 10 000 kontrakt av deras korta position, och all försäljning gjordes av JPMorgan Chase, som sålde cirka 11 000 av sina långa kontrakt. Ted säger att JPMorgan har en lång position på 6,6 miljoner ounces, eller cirka 20 procent av hela Comex-futuresmarknaden i guld på nätet.

Jag har mer att säga om detta i The Wrap längst ner i dagens kolumn.

Jag har ett rimligt antal berättelser för dig idag, och jag hoppas att du kan hitta tiden i vad som är kvar i helgen för att läsa de som intresserar dig.

125 dagar kvar: Återförsäljare startar Xmas-erbjudanden

Ännu innan skolblocken ringer för många familjer, klarar återförsäljare slädklockor.

Ja, det är rätt. Med 120 plusa shoppingdagar kvar, pratar butikerna redan sina semestererbjudanden.

Leksaker R Us meddelade onsdagen att det skulle utöka sin pris match garanti för att inkludera online-återförsäljare bland annat Amazon, Walmart, Target och Best Buy. Syftet, enligt utgåvan, ‘Att ta bort eventuella tvivel innan semestern börjar börjar med allvar att kunderna får de bästa tillgängliga priserna.’