Emeril s Turkiet Gumbo

Emeril s Turkiet Gumbo

Kombinera oljan och mjölet i en stor gjutjärnspanna eller nederländsk ugn. Koka över medium värme, rör långsamt och ständigt med en tung träsked i 20 minuter till 25 minuter för att göra en mörkbrun roux chokladfärgen.

Smaka på lök, paprika och selleri med salt och cayenne i en skål. Tillsätt till roux och koka, omrör, tills mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt korv och koka, rör om i 5 minuter. Tillsätt den kylda buljongen och koka den.

Minska värmen till medium låg och simma upptäckt, rör om och om i 45 minuter. Tillsätt det reserverade kalkonet köttet och reserverade lök och selleri och laga i 15 minuter. Lägg persilja och gröna lökar.

Avlägsna från värmen och justera kryddan efter smak. Sked ris in i botten av stora soppskålar och ladla tandköttet på toppen. Servera med varmt franskt bröd, om så önskas, skölj filpulver i tandköttet vid bordssidan enligt personlig smak.

Placera slaktkroppen i en stor stockpot. Tillsätt selleri, lök, vatten, salt, pepparkorn och vikblad. Koka upp, sänka värmen till medium och simma upptäckt i 2 timmar, rör om och om och skumma eventuellt skum som bildas på ytan.

Ta bort från värmen och låt svalna. Skumma något fett som har stigit till ytan. Stam genom en stor finmask sikt. Förvara kött som har fallit av benen och plocka av allt kött som fortfarande finns kvar på slaktkroppen. Reservera lök och selleri för tandköttet.