Emachines T6522 Desktop

Emachines T6522 Desktop

Dessa kan påverka hur systemet körs och testar fläktarna:

BIOS-inställningen under ‘PC Health Status’ är det möjligt att aktivera / inaktivera ‘3 temperatur trip point’ -funktionen. Det är möjligt att om detta är inaktiverat, ignorerar systemet hastighetsprovning under POST för att minska starttiden och kör det bara vid max hastighet 100% av tiden. Jag tror att detta är avstängt till sidan av den 3 temperaturvalspanelen, så det kan missas.

Är eMachines T6412 en stor dropoff från modellen T6524 / 6522, förutom det där? Såvitt jag kan säga är de största skillnaderna att processorn är lite annorlunda (AMD 3400+ jämfört med 3500+), och RAM: n är 512 i stället för 1 Gig (vilket jag tycker att jag kan uppgradera ändå, om jag vill ).

Tyvärr vet jag inte vilket moderkort T6412 använder. Det kan göra en väldigt stor skillnad.

En annan stor skillnad är (men inte begränsad till):

FSB är mycket långsammare (1600 MHz vs. 2000 MHz)

T6412 kommer med WinXP HOME-utgåva istället för T6522 / 24 WinXP PRO SP2 (med MCE 2005)

T6524 kommer med extra CD-ROM-enhet (extra $ 15 big whoop) (T6522 har inte heller en)

T6412 kommer förstås inte med fjärrkontrollen och IR-mottagaren som säljer för över 100 dollar och du kan

sälja för att kompensera kostnaderna ytterligare om du har en T6522 eller T6524.

Personligen tycker jag att XP PRO-utgåvan är funktionellt långt överlägsen hemmet, och kommer sannolikt att stödjas längre eftersom det är en ‘företag’ och ‘regering’ riktade klientprodukt.

Du kanske också vill verifiera processorns specifikationer i vilket system du väljer. T6522 som jag fick kom med 3500 + Venice 90nm 939 socket chip. Processorn tar mycket mindre ström och körs kallare än de äldre större dysprocessorerna (en tillförlitlighet). Jag kan inte hämta alla detaljer från toppen av mitt huvud, men processorn kan komma i den äldre 754-pin-modulen. Gör några sökningar om du behöver mer info.

>> Re: Emachines T6522 Desktop: är det bra? Jag antar att du frågar om ett grafikkort. Jag har inte köpt en ännu men på ca 150 dollar kan du titta på ATI 800 GTO. Ska kunna hitta en inom det här området. Mycket lätt att uppgradera till ett ATI-kort på den här maskinen. Läs några av Andrew Chu s kommentarer tidigare här. Det är också min förståelse att vissa justeringar kan göras för att uppgradera detta kort till prestandanivån på en 800XL. Lås upp det till 16 rör. I bios tycker jag. Anständig. Mannen den här datorn förvånar mig. Jag lägger till en Seagate 300GB i veckan. Ser fram emot det som jag är ner till 75GB på grund av min växande filmsamling.

Med vänlig hälsning, Butch

Uppdatering av BIOS / drivrutiner orsakade fläkthastigheten att öka.

Om det inte är ett problem, vad var källan till de senaste BIOS / drivrutinerna? Har du verifierat versioner och datum?

Om källan är känd kan det hända att någon som installerade samma filer kanske kan bekräfta det som orsaken till förändringen.

Kanske var BIOS-fläkthastighetskontrollen ändrad på grund av ett okänt eller inte känt kylproblem. Kanske har de ändrat vissa moderkortskomponenter och de springar varmare, eller de bestämde sig för att lägga till en varmare körprocessor till listan ‘stödd processor’. Bara spekulera.

Fläkten gör ett whirring ljud och det är ganska mycket det. Dess högt slätt och enkelt. Det låter också som om det kommer ut från datorns framsida.

Hur som helst i ljuset av lite damm på min psu-fläkt ser jag inte något avbrutet eller rör sig när det snurrar.

Jag använde MSIs LiveUpdate för att uppdatera BIOS på min dator och jag försökte nyligen återställa BIOS genom att bränna originalversionen till en CD men det gick inte till nytta eftersom CD-skivan fungerade rätt.

Jag uppdaterade min BIOS eftersom jag planerade att köpa en 6600gt och förmodligen uppdatera till en ny BIOS som gav bättre stabilitet med en 6600gt. Jag har skjutit upp att köpa en 6600gt tills hela detta problem är sorterat ut.