Ely Times

Ely Times

Sats att du tänker att det här handlar om att göra med kvarvarande kalkon, skinka, sötpotatis och den oj så smidiga chiffong punkin-ostkakan. Men även om vi kunde skapa en hög med prat om bergen med extra luscious holiday green bean gryta och fyllningen vi har fyllt oss med, min hjärna tar en annan rutt. 26 december börjar jag att titta på trädet som något som har slitit ut det välkomna i mitt bostadsutrymme. Jag har erkänt, tagit ner ett träd eller två på eftermiddagen den 25: e ja, jag vet att det bara trycker på det. Men till min favör placerade jag en gång vår jul ized träd i stativ ut på den främre gräsmattan eftersom det fortfarande var grönt och det stod sentry framför vårt hem för som tre veckor före jul. Självklart var det en riktigt snöig vinter och vid första ögonkastet i januari tjuv gjorde juletidens träd väg till trädkyrkogården. Nu kanske tidpunkten för att ta ner trädet kan ha mycket att göra med när det går upp. Flera personer jag vet har lagt upp trädet vid Thanksgiving. De kan få familjen och vännerna att komma till den semestern och ett träd i mitten av vardagsrummet skulle tillföra en sådan flare till 16 personer i ett 8-personers främre rum som också är utrustad med en stor bit av plywood som täcker ett matbord med skift till matbordet till rymma alla på en gång. Vad kul! Jag lägger inte upp vårt träd förrän jag kan se slutet av december som hotar i förgrunden. Som vanligtvis ligger runt den 18: e. När vi satt upp ett levande träd var det ungefär den 18: e tiden tillräckligt för att vattnet i stället skulle torka upp så att jag kunde få allt tillbaka ut ur huset utan att spilla vatten och ton och nålar på mattan. Men nu vi ha det snyggaste vintergröna ‘trädet i en låda’ som går upp i en blixt utan så mycket som en sniff av motorsågolja i huset för att skära ungefär tio tum av det darn som inte så stort ut i vildmarken! där har vi gjort det! Nej, vi har succumbed till ett plastiskt men realistiskt ljust trädljus som ingår. Jag bryr mig om den lilla trummispojken och hans resa när jag pluggar in vårt ögonblick. Hej, jag handlar om traditioner och den sanna anledningen för säsongen. Det verkar som att när jag var yngre skulle träden stanna kvar i några hem tills tills det nya året var inlämnat. Jag kommer ihåg barnpassning för ett par som täckte hela sitt träd med ängelhår. Men när jag satt med deras av våren när föräldrarna ringde i det nya året var änglarnas hår lite tattered a nd revet. Så om du håller ett träd fram till efter det nya året, kom ihåg att fräscha upp det som om du skulle, om det var en gammal moster som inte kunde ta hand om sig själv. Fluffa upp henne och fräscha upp sminket. Familjer där båda föräldrarna arbetar brukar ha alla semesterdekorationer släckta innan barnen går tillbaka till skolan. Blomningen är som den är av rosen och även om det inte talas högt har nedräkningen till sommaren börjat så att någon vintertid är ett långt minne. Trots att det bara var fråga om några timmar sedan att trädet var huvudfokus för familjen. Men trädet måste komma ner. Baby Jesus sätts tillbaka i lådan tillsammans med krans och ljus med söt liten vax Santas klättrar upp (eller glider han ner?) de släta, coola sidorna. Jag älskar bara de här ljusen. Jag borde verkligen tända dem va? Nej, tillbaka i lådan ‘till nästa år. Och slutligen är trädet urkopplat och demonterat. Tagen till curbside, lägg i lådan eller klippa upp för framtida ved. Julprydda smycken som boxas i juldekorationslådorna och läggs tillbaka i den tilldelade jullåda platsen på vinden eller i garaget eller var du än är utsetts till juldekorationslåda. Dammsugare kommer ut och den sista julen sugs upp i en väska och bortskaffas. Slutligen omorganiseras möblerna tillbaka till sina bekväma platser och allt är rätt med världen igen. Men jag litar på det här, även om julen är osynlig och januariräkningarna kommer fortare än förväntat, finns det fortfarande en glödande glöd i oss . Minnen av färgade ljus, furu doft, babyens första julprydnad och julgran. Och de är de bästa restera av julperioden.