Ely State Fängelse står inför arbetskraftsbrist

Ely State Fängelse står inför arbetskraftsbrist

I ett statligt förklarade kritisk arbetskraftsbrist öppnade Ely State Fangelse sina dörrar till media för första gången på minst 20 år. Nevada-examensutskottet röstade vid sitt 8 mars-möte i Carson City för att förklara det kritiska behovspositionen som tillåter landsbygdsfängelser som Ely att ta itu med kronisk personalfrågor genom att anställa pensionärer som är anställda utan någon förändring av pensionsavtalen.

‘Det är en stor brist’, sa Warden Renee Baker.

Baker fick en kandidatexamen i straffrätt från University of Cincinnati och började som en probation officer i Ohio. Senare flyttade hon till Las Vegas och började arbeta som en fallstudent i Nevada Department of Corrections.

‘Jag gjorde inmate klassificeringar och såg till att de var i rätt institutioner,’ sade Baker. ‘Jag gjorde recensioner, parole boards, utbildning. Jag försäkrade mig om att de var ordentligt inrymda.’

Baker överfördes till Ely 2007, som främjar att han tillhör Warden E. K. McDaniel 2009. Hon blev förvaltare 2011 när Gov. Brian Sandoval heter McDaniel interimist. Hon administrerar också tre omgivande korrektiva bevarande läger: Ely, Pioche och Wells.

Det var en lugn dag inuti fängelseväggarna. Några fångar möttes med sina besökare, som väntar minst två månader innan deras besök godkänns. Gårdarna stod tomma. Köks- och tvättmottagare gick bråttom om sitt arbete. En närmade sig Baker med oro över ett meddelande som han tidigare hade skickat henne och lämnade sig trygg. Medlemmarna av det svarta klädda korrektiva akutreaktionsgruppen gjorde sin väg mellan bostadsenheter för att utföra rutinmässiga cellsökningar.

‘De’ är faktiskt ganska tysta idag ‘sa Baker när hon kom in i disciplinära segregeringsenheten.

Ely State Fängelse öppnade 1989 och är statens utsedda maximala säkerhetsfacilitet. Det finns för närvarande 1 102 inlänningar, däribland 82 i dödsraden. Staten senast utförde en fånge, Daryl Linnie Mack, 2006. Mack, dömd för morden på två Reno-kvinnor dödades via dödlig injektion vid Nevada State Fängelset i Carson City, som stängdes 2012. Den nuvarande planen är att ombygga en befintlig Ely-fängels administrativ byggnad till en verkställighetskammare eller bygga en ny. Om ett dussin döds rad inmates blandade i sitt vardagsrum, medan två utövades i deras rekreationsområde.

En fullt bemannad Ely State Fängelse kräver 277 kriminalvårdare. Baker nekade att fördjupa sig på sin specifika brist. Fängelset konkurrerar med de omgivande gruvorna för anställda, samt draget av Las Vegas. Hon anställer också för det förmodligen det svåraste jobbet i världen.

‘Vi vill ha permanent personal,’ sa hon. ‘Vi’ d älskar att få fler lokalbefolkningen. ‘

Fängelset har ett stort ekonomiskt och politiskt inflytande i området.

‘Ely borgmästare Melody Van Camp pratade mig till återvinning,’ sade Baker. ‘Så vi’ arbetar fortfarande med att få det som startade. ‘

Privileged inmates sticka hattar, halsdukar och filtar med donerat garn som i sin tur doneras tillbaka till samhället. Baker arbetade också med statsavdelningen av barn- och familjetjänster för att sponsra semestergåvor för ett halvt dussin lokala låginkomstbarn. Fängelset kommer att fälta ett team av kriminalvårdare och personal att springa i sommarens relä för livet i Ely.

‘Jag vill att samhället ska veta att det finns mycket bra vi gör,’ sa Baker.

Fängelset är värd för sin egen korrectionella akademi, och årets klass slutar 18 mars.

Anställda har alltid varit en engångsprodukt vid ESP. Förvaltningen glömmer hur illa all personal behövs för ett smidigt operativt fängelse. Det kommer aldrig att bli som gamla dagar. Oavsett när du arbetade där, verkade de gamla dagarna alltid bättre. De gamla dagarna Messick, Scheel, Rowell, Neagle, Falge, Sedlacek och även Neven. Det var de dagar då sunt förnuft respekterades och användes. Nu handlar det allt om statistik och politisk korrekthet. Staben säkerhet är viktigare än politisk korrekthet. Jag ber all personal vara säker !!

De vill inte spendera pengar till billiga bostäder bredvid fängelset på statsfastigheter. Hyresfastigheten i Ely styrs i stor omfattning av några rika familjer. Även det ihållande trycket av några att hålla andra företag ur staden så att de kan begränsa dina val att handla. Detta är kontraproduktivt. Dessa människor har inget koncept hur man växer en stad. Jag har personligen faktiskt hjälpt till att växa en stad genom att få en Walgreens i Island Lake, Illinois. Andra företag växte runt Walgreens, alla fick nytta av att fler människor kom till stan.

Nevada borde rena hus; men ser hur politiken spelar en stor roll och de som kontrollerar vad som händer i ESP, ser jag inte att det händer. Jag njöt av min anställning. Jag njöt av att höra och se personal bryter mot inmates rättigheter. Eftersom jag stod upp för lagen var jag blackballed ur en position. Tyvärr är det djurets natur. Lycka Ely; tills Baker, Fletcher och Byrnes är borttagna och de som tror på att följa rätten att korrekta korrekta att köra en korrectionell anläggning kommer du alltid att ha dina problem.

Tja, jag vill bestämt att wiegh in på detta var en inmate där och det var hemskt att vara på den platsen, men jag antar att fängelse inte borde vara aplayground. Jag kommer att säga att jag upplever en rasism, diskriminering och andra problem som följer med fängelsekulturen. Att jag nästan begick självmord på den platsen, att jag mest blev galen där. Jag var glad att hon var min arbetsdator i enhet 3b.

Jag är inte säker på hur ESp är nu, men de behöver göra mer om att ha bättre utbildad personal, anställa personal som är mer utbildade och kvalificerade. Om det betyder att det är mer korrekt, så var det också.

Jag menar bokstavligen, nästan dödade mig där, den platsen har verkligen påverkat mig negativt. Jag började hata vita människor, jag började kalla mig Death to Amerikkka.

Jag var i nästan 3 år! Personalen var hemskt (inte alla av dem, som Green var cool i enhet 3b och officer Nobles) men det var en hemsk upplevelse som nästan förstörde mitt sinne.

Renee Baker fick mig ut ur hålet

Ely State Fängelse behöver mycket hjälp att tro att ni kan göra bättre, vi bor i en bra och utvecklad nation.

Jag vet att det inte är enkelt att hantera en massa fångar men bättre ansträngningar måste hävdas och om det betyder att betala personalen, är ESP logistiskt på fel plats.

Jag hoppas att ni hittar några lönsamma lösningar.

Min man är för närvarande inrymd där. Han gick i fängelse för ex felon med skjutvapen. för locka till en upplopp. Han berättar för mig att detta var orätt och han satte in en grevence. Han har varit där två månader och har ännu inte fått sin skrivning. Han har även sagt att han aldrig skulle ha skickats till Ely. Inte en skriver upp från SDCC säger han att han omges av livräddare och ser att människor blir knuffade hela tiden. Han berättar för mig en hemsk plats, säger han vakterna, det är mer respektfullt än dem på SDCC men han är alltid på låsning. Jag får ett telefonsamtal om jag lyckas 10minar dig varje 4 8days. Han har inga program. Jag är rädd för min man. Han har bara ett år kvar i sin mening, men hur kommer han tillbaka till samhället? Min man är inte en dålig man. Vi har en familj och barn. Hur rehabiliterar staten Nevada att jag ska komma tillbaka och bli framgångsrik? Han måste skickas tillbaka till SDCC eller släppas på sin nästa parolehörning. Var uppmärksam .

Det största problemet med Ely är inte bara fängelset, men de fyra eller fem familjerna som kontrollerar alla företag i den lokala ekonomin. Jag föddes och uppfostrades i Ely och bodde där i 28 år av mitt liv. Men jag blev trött på det faktum att priset på allt där var så dyrt, det var inget tillåtet att komma in där och på grund av den mentaliteten flyttade jag undan några år tillbaka. Det var det bästa beslutet jag någonsin gjorde och det tragiskt att de fyra eller fem familjerna som kontrollerar den lokala ekonomin tvingar folk att köra fyra timmar till Vegas, Twin Falls, Salt Lake eller Reno för att handla, få bra vård och alla annat behov under solen.