Eleverna undertecknar avsiktsförklaringar för teknisk utbildning

Eleverna undertecknar avsiktsförklaringar för teknisk utbildning

ALBANY, ORE. 15 februari är den nationella karriär- och tekniska utbildningsdagen, och elever från 27 olika högskolor kom tillsammans för att underteckna avsiktsförklaringar.

Omkring 90 studenter skrev underteckna torsdag bekräftar sina planer på att delta i Linn Benton Community College.

För två år sedan, Cecilia Durheim, en student i det medicinska assistentprogrammet, visste inte vad hon fick sig in. Men hon skrev under alla omständigheter. Nu sa hon att det var en av de bästa besluten hon någonsin gjort.

‘Jag är väldigt glad att jag fattade detta beslut,’ sade Durheim.

Durheim sa som många andra att hon inte var ‘skola’ typen av person. Hon sa att hon ville ha hand om möjligheter, mindre klassstorlekar och ett kortare program, vilket var allt som erbjuds i Linn Bentons tekniska program. kommer att examinera från det medicinska assistentprogrammet som vet hur man ritar blod, ger skott och fysiska prov.

‘Det blir trevligt att jag kan säga att jag har ett certifikat, det kan jag använda,’ sa Durheim. ‘Jag kan gå ut och jobba.’

Studenter signering kan välja mellan program som sträcker sig från kulinariska konster till sjukvård, dator design och svetsning för att nämna några. Totalt finns det 16 olika program, allt från längd från några månader till två år.

‘Signeringsdagen är en bra dag’, säger Linda Carroll, dekan i vårdavdelningen vid LBCC. ‘Det är roligt att veta att vi har fler nya studenter, yngre studenter kommer in i programmet och för mig är det väldigt hjärtligt för att jag vet att de kommer att vara väl förberedda och de fattar ett bra beslut.