Eleverna flyger på Sailor Circus semester show

Eleverna flyger på Sailor Circus semester show

Ett hundra unga har tränat upp till 30 timmar i veckan för att sätta på fyra dagar av spektakulära föreställningar.

Plötsligt gick alla sex flygare, inte äldre än 18, mot marken i ett 30 fotfritt fall med ingenting annat än tygremsor mellan dem och marken. Publiken fylld med släktingar, vänner och främlingar gispade. När de utövade sig själva, utbröt publiken sig i skål och applåder.

Denna prestation, liksom de 20 andra föreställningarna på Flying Holidays-showen som presenteras av Sailor Circus, har 100 elever i åldrarna 8 till 18, som flyger och flyter genom luften från onsdag till lördag.

High Flying Holidays är i namnet, säger Jennifer Mitchell, vice vd för Circus Arts Conservatory. firar det i luften och på marken. Du ser när du kommer att du alltid måste vara på en flygande trapeze att flyga. Det finns många flygande barn i den här showen. Cirkus Academy-träningsprogrammet har nu i sitt sjätte decennium skolledare som sträcker sig från fjärde till tolv grader som tränar upp till 30 timmar efter skolan varje vecka med ett team av pensionerade cirkusartister, Sailor Circus alumni och entusiastiska föräldrar.

På utställningen kan publiken förvänta sig 12 åriga vågar som gör akrobatiska rullskridskor, flammande gängare, dödsbrottande höga trådar, släta repdansare och ja, röda nosed clowner.

Publiken kan även förvänta sig att Grinch ska stjäla jul och att rida en röd cykel på en hög tråd efter att ha läst att han verkligen har ett hjärta.

I utställningen finns studenter som Ringmaster Grace Johnson som, mellan introducerande handlingar, svängde från en upphängd spinnbåge och danglade från ett jätte nautiskt liknande rep.

Innan uppträdandet satt hon i ett öppet sittplats utanför centrumringen som hundratals åskådare arkiverade i den stora toppen. Vita hörlurar hänger sig om halsen och hennes röda hår var fast i en tät, glänsande bulle på toppen av huvudet.

Hon gick med i cirkusen för fem år sedan med Tom, hennes jätteebror. Grace, lukter cirkus som fötter, hårt arbete och svett. Ibland finns lite blod. Det lär balansen mellan flexibilitet och att få muskelmassa. Det handlar om att lära sig att misslyckas graciöst.

du faller ner, du måste lära dig att välja dig själv, säger hon. inte världens ände. Föreställningen måste fortsätta. år i programmet blir mer komplicerat när eleverna utökar sina knep och bygger på grunden för föregående år. De lär sig allt från att knyta knutar för att lära sig att falla.

Utbildning för denna prestation började i början av oktober.

Andra tonåringar hängde ut på köpcentret eller spelade Playstation. Dessa barn var på cirkusen som arbetar 12 till 15 timmar för att få en fyra dagars show till samhället för att få andra att må bra, sa Mitchell.

Det tog cirka 30 tränare, 22 medarbetare, en armé med mer än 150 volontärer och kastrullen på mer än 100 studenter för att få ‘The High Flying Holidays’ till Sailor Circus.

Mitchells dotter, Emma Clarke, 12, nu i hennes tredje år vid akademin, hängde vid tårna på den avstängda spinnbågen.

Hennes nästa prestation hade henne i en inverterad delning, med sin förvrängda kropp upp och ner medan han hängde från bandet med en arm.

älskar cirkus så mycket att hon har en antigrän framför huset, sade Mitchell under pauset. På sommaren, medan andra grannskapsskolor tittade på citronadstånd och gräsklippning för att tjäna pengar, tränade hon grannskapet i cirkusen. En liten stund senare hade hon sin egen cirkusprestation på gården varje söndag eftermiddag. Förutom att ta på cirkus talanger, sa Mitchell att eleverna på Sailor Circus också lär sig värdefulla livsförmågor, som att prata framför en publik och bygga förtroende.

Jag började programmet för 5 år sedan, jag trodde att jag verkligen kunde göra något så här framför tusentals människor, sade Grace före prestanda. Jag vet att jag kan göra det, och när jag går och gör ett skolprojekt tycker jag att jag har det här. Det här är bara 15 personer jag pratar framför. Detta är ingenting. sa att dessa färdigheter kommer att ta barnen i operationsrum, rättssalar och alla olika platser som de kan gå bortom cirkusen.

Även om Sailor Circus utgör grunden för många olika cirkus färdigheter, sade Mitchell att endast 10 procent av studenterna har ett intresse och blir en cirkusartist.

Vissa fortsätter att göra stuntarbete, till Broadway eller till college, sa hon.

Sa Mitchell: framgång är inte en trofé eller en pris. Deras framgång är applåder och leenden från publiken. När människor kommer hit så är deras framgång och det ganska speciellt. Det människor påverkar andra människor. / Wrapper>