Elephant Butte förbereder för upptagen Memorial Day weekend som vattennivån stiger

Elephant Butte förbereder för upptagen Memorial Day weekend som vattennivån stiger

Hem Nyheter El Paso Nyheter New Mexico Nyheter USA / Världs Nyheter Texas News Crime Nyheter ABC 7 Xtra Special Reports Utbildning Fotogallerier Livsström Väder Vädervarningar Trafik Trafikkameror Bridge Väntetider Texas Vägförhållanden New Mexico Vägförhållanden Flygplats Flyginformation Pump Patrull Video Händelse Livestream Newscast Livestream Local News Video ABC Nyheter Stream Sport Borderland Blitz Community Champions UTEP Sport NMSU Sport Livsstil Underhållning Evenemangskalender Mat Hus / Hem Husdjur ABC: s Health Stand With Estela Hälsa Las Palmas Del Sol Hälso- och sjukvård El Paso Kosmetisk Kirurgi Rio Grande OBGYN Optimal Prestationsterapi Mental Hälsa Fråga experten Legacy Construction Supreme tvättrengörare Dela Ladda ner våra appar Registrera dig för Nyhetsbrev Skicka in tips / bilder / video Följ oss på sociala medier KVIA Historia om KVIA Contest / Regler Sekretesspolicy Stängt Captioning Concerns FCC OFFENTLIG FIL Personer i ABC 7 Kontakta oss TV Annonser Sök

Elefant Butte vattennivåer stiger, tusentals besökare förväntas

ELEPHANT BUTTE, New Mexico Elephant Butte Lake växlar upp för en upptagen Memorial Day weekend. Tjänstemän säger såg 80 000 personer förra Memorial Day weekend och berätta ABC 7 med vattennivån stiger, de växlar upp för att se 100 000 personer ensam i helgen.

Tjänstemän säger att dammen öppnades i mars och de ser en ökning mellan 2 2 1/2 fot vatten per vecka. Från och med torsdagen är de 17 meter högre än förra året. Det högsta som de sett på åtta år, en bra indikation på att bergsnöden upp i norr löper ut och dränerar ut i floden och drar ut i sjön. Tjänstemän säger att de förväntar sig ytterligare fem meter, beroende på hur mycket avrinning och snösmältning de får.

National Weather Service i El Paso rapporterade att Elephant Butte Lake är för närvarande på sin högsta nivå och vattennivån fortsätter att stiga. Den 25 maj rapporterar Vattendata för Texas att sjön är 24,4% full, jämfört med en kapacitet på 7,8% för bara tre månader sedan.

Stigningen väntas fortsätta fram till mitten av juni. Lake tjänstemän förväntar sig mer än en 90.000 fot höjning över Memorial Day weekend.

Tjänstemän säger att vattennivåerna faktiskt sjönk vid samma tidpunkt förra året. De frågar besökare att vara extra försiktiga i år om säkerhets- och sjöregler.

‘Vi har campare som kommer ut här och de ställer sina campare dagar, kanske veckor före semestern och självklart att en parkbrott och när vi kontaktar, utfärdar vi citat och det andra är de här personerna som lämnade sin släpvagn där ute, Vissa av dem kan vara i vattnet när de kommer ut här. Och det kommer att orsaka ett problem för dem att dra sina släpvagnar ut ur området, som de säger ‘Sal Gonzalez, båtbefälhavare vid Elephant Butte Lake State Park.

Gonzalez säger Memorial Day weekend sparkar av sjön sommarsäsongen, vilket ger besökare från hela som Andy Halsey. Halsey berättar om Abc 7 han har kommit till sjön sedan han var sju.

‘Jag besöker mina farföräldrar i T eller C och sedan spjälde sjön bara över dammen och nu den lägsta jag någonsin sett det’, sa Halsey.

Besökare som Jonathan Ortega gjorde resan ner med sin familj från Albuquerque.

‘Bara för att få lite solsken och komma ut ur staden från vardagslivet, säger Ortega.

Ortega säger att han definitivt märkte en skillnad i mängden vatten i sjön.

‘Du kan berätta för att Rattlesnake Island är, det är en ö, det gillar det inte varje år vi kommer’, säger Ortega.

Tjänstemän säger att de förväntar sig fler människor ute i vattnet, slangar, jetskidor eller simning. Som förberedelse för tillströmningen av besökare säger sjöansvariga närliggande myndigheter som statspolisen, gränspatroljen och sheriffkontoret ska patrullera sjön och hålla ett öga på.