Eleganta Holiday Cocktails

Eleganta Holiday Cocktails

Mellan kämpar folkmassorna i köpcentret och hittade förra året papperskorgen i källaren och försökte komma ihåg yrken och möjliga matallergier hos släktingar som du ser en gång per år, den bästa delen av semesterperioden kan slå sig ner med en god dryck. Vill vi gräva bortom eggnog frågade vi Jared Lacs, barövervakare på Quattro, Four Season Lounge i Palo Alto, vad han skulle föreslå. Lacs, som också arbetar som bildkonstnär, skapade några eleganta semestercocktails som ser ut och smakar bra, samtidigt som vi hjälper oss att komma ihåg orsaken till säsongen.

Höst Spice

Den här cocktailen är som äppelcider, alla vuxna, en välrundad blandning av vodka, mousserande äppeljuice, de fyra säsongerna använder Martinelli citronsaft och en bit av enkel sirap (i huvudsak vatten och socker smält ihop, hitta ett mer djupt recept här ). Kombinera i en skakning med is, men skaka försiktigt. Den mousserande äppeljuice är kolsyrad och ger en för kraftig skaka kan resultera i en rörig explosion. Kanelpinnegarneringen löses upp i drycken och ger den söta cocktailen en kryddig finish.1 oz. Malibu rum

1 oz. grapefruktjuice

Stänk av grenadin

Fyll glaset med champagne eller mousserande vin och garnera med en skivad jordgubb

‘När som helst på semestern, vill du ha champagne,’ säger Lacs. Gnistaren använder grapefruktsaftens tartness för att skära sötma av rom och champagne. När du häller den bubbla, håll ögonen på det och tillsätt den försiktigt, har champagne tendens att springa över glasets kant. Tilläggsbonus: På grund av grapefruktjuice och rom kunde man, om man var så benägen, gå med ett billigare mousserande vin utan att oroa sig för den billiga champagnen smaken.

Frostat Rosa Lemonade

2 oz. Absolut Citron vodka

.5 oz. Cointreau

.5 oz. Peach snaps

1 oz. limoncello

1 oz. Sur blandning

Stänk av grenadin

Rock sockerfälg

Garnera med citron twist och rapsberry coulis virvla runt

En drink som Lacs tog med till Fyra säsongen, den frostade Rosa Lemonaden är en drink som du kan wow dina gäster med. För limoncello, en italiensk citronvätska, använder Lacs en speciell sats gjord av kockar på Four Seasons. Om du inte har det bra att ha ett team av utbildade yrkesverksamma som stödjer dig, har flera butiker köpt märken, som Caravella, Massa och Piemme, som fungerar bra. För bergsockerfälgen, häll ut ett lager av rocksocker på en tallrik, våt martiniglasets kant och vrid försiktigt fälgen över sockret. För en extra dekorativ touch kan en hallon coulis (hitta ett recept här) swirled runt glasets insida innan det hälls i cocktailen.2 oz. Bailey Irish Cream