elegant och konstigt beroendeframkallande semesterprojekt

elegant och konstigt beroendeframkallande semesterprojekt

Är du redo att skrika när någon i ditt hushåll föreslår att du baka ännu ett parti julkakor eller lägger upp en sträng av ljus? För ett semesterprojekt som är lite annorlunda, hur är det med en ny krans?

Att montera din egen krans är relativt lätt, extremt givande och märkligt beroendeframkallande. Du sparar pengar jämfört med en färdig eller skräddarsydd krans, men mindre än du kanske tror. Vad du verkligen får är att ha en krans du vet är fräsch och kommer att vara till för jul och bortom. Mest av allt, gör en krans nedsänker dig i säsongens tröstande ritualer.

Jag har länge haft en hankering för att göra en julkrans, och för mig var det material som valde att vara boxwood. Jag gillar sin enkla elegans, sin fina textur och dess livslängd. Jag har blivit vuxen som sin bittra doft.

Här är gnitten: Min erfarenhet av att göra kransar var obefintlig. Så frågade jag veterankransmakaren Peggy Bier, Merrifield Garden Center i Fair Oaks, Virginia, för att visa mig hur man gör en boxwoodkrans, och hon vederbörligen tvingas. här var bara min andra fullständiga ansträngning, och även om det inte var så polerat som senare kransar jag gjorde, vågade jag att det ser väldigt snygg ut att bevisa det med metod och omsorg, vem som helst kan göra en krans och ha mycket roligt i bearbeta. American boxwood är mörkare, med mer spetsiga löv och lösare i sin tillväxtvanor. Jag valde engelska boxwood för en snyggare look. Ju friskare desto bättre; Grönska bör vara frodig, doftande och smidig. Fråga när partiet levererades. Du behöver 2 1/2 till tre pund boxwood för en krans den här storleken, på ca $ 9 per pund.

Ram: Jag valde en 16 tums metallram för $ 7, vilket gav en färdig krans som var 20 tum över. Andra rammaterial finns tillgängliga, inklusive skum, men metallramen tillåter snäva, säkra ledningar och kan användas i flera år.

Metallramen är böjd Jag gjorde min krans på den upphöjda sidan. (Rammen är utformad för att ta en inre kärna av mättad mos, insvept när du lägger till grönska, men denna metod är inte nödvändig om grönarna är färska och konditionerade).

Wire och wire cutters: Använd 22 gauge blomsterhandlarens tråd. En tunnare tråd kommer inte att hålla boxwood också. Tre meter kommer att köra dig ca $ 3.

Pruners: Använd antingen trädgårdspruners eller blomsterhandlare för att klippa stammarna. Saxar är inte tillräckligt starka och kommer att krossa dem. En sidotal: En av de viktigaste föremålen här är att hålla alla fingrarna. Detta är inte ett projekt att göra med en mugg av eggnog vid din sida. Om barnen hjälper, behåll prunersna i händerna på den övervakande vuxen.

Saxar: Saxar används för att trimma och brudgumma den färdiga kransen.

Anti-desiccant: Detta är valfritt och används för att belägga lövverket med harts för att sänka fuktförlusten. Jag använde ett koncentrat ($ 22) blandat med vatten som ett dopp. Den kan också användas i en trädgårdsspruta. Mer bekvämt är den tillgänglig i en färdigblandad sprayflaska. Ett populärt varumärke är Wilt Pruf. Jag hade gott kvar, vilket kan användas för att sprida utomhus evergreens.

Ribbon: Ribbon kan köpas i rullar eller på gården och används för att liva kransen, ge ett sätt att hänga det och att bära en båge om man vill ha en. Du kommer att behöva tre meter för ett band och en grundläggande båge med åtta tums svansar (min var ca $ 5).

Steg 1

Bra hydratiserad boxwood kommer att göra en längre hållbar krans. Jag skar ändarna av var och en av kvistarna och dränerade dem i ett badkar över natten.

Steg 2

Fäst och lind tråden runt ramens botten för att få det förankrat och startat. Hela kransen är gjord med en kontinuerlig trådlinje.

Steg 3

Varje bunt är gjord av ungefär fyra till sex kvistar som har samlats för att bilda ett kompakt gäng som kommer att sträcka sig utanför ramens inre och yttre cirklar. Detta steg är avgörande för att uppnå ett professionellt utseende. Bundling tar övning och ett öga för att få den rätta massan av löv för smal och bunten kommer att se tunn, för tjock och det kommer att förstöra cirkelens likformighet. Använd stammar av olika längder för att få en fullständig utseende. Större stjälkar med flera grenar kan behöva skäras i flera kvistar.

På Ladew, det historiska huset och trädgårdarna i Monkton, Maryland, tar kransmakarna ett extra steg: De binder boxwoodbuntarna innan de kopplas till ramen. ‘Det kommer ut bättre utformat, och med alla ledningar är det väldigt säkert,’ sade ledgardrädaren Sarah Oktavec.

Steg 4

Börja vid ramens botten (6 o klocka) och montera kransen medurs, med stammens ändar som leder vägen. Bunten är ungefär nio inches lång, med stammarna trimmade för att bilda en punkt. Böj bunten lite i Cirkelriktningen hjälper till att ställa stammarna i ramen. Håll bunten med ena handen och vrid den med den andra. Stråden ska vikas runt den undre halvan av bunten, med de flesta slingorna vid basen.

Steg 5

Varje ny bunt täcker ungefär fyra tum av botten av den före den. Upprepa hela vägen runt ramen. Hela kransen förbrukar minst ett dussin buntar.

Steg 6

På den sista bunten lyfter du det första buntens löv och glider stavarna på den sista underen. När de är inslagna, skära av tråden och binda den av. Buntarna kan retas och justeras lite för att skapa en likformig cirkel.

Steg 7

Kransen är trimmad och preparerad med sax för att ge den en snyggare look. Om du vill använda anti-desiccant, är det dags att doppa eller spruta kransen. Låt det torka i en timme eller två innan den hängs.