Julkaktuser kan återgå

Julkaktuser kan återgå

Julkaktus är en annan populär hushållsplant under semestertiden. Dessa lätta att bry sig om växter köps ofta från butiken i knopp och ger en färgstråle till ditt hem, men brukar aldrig blomstra igen. Nyckeln till att få din kaktus att blomma är hur du bryr dig om det.

‘De tre typerna, Thanksgiving (Schlumbergera truncata), med spetsiga’ tänder ‘på stjälkarna, julen (Schlumbergera x buckleyi), med rundade spetsar och påskkaktus (Hatiora gaertneri), är egentligen epifytor. De bor i träd i deras infödda Brasilien gillar orkidéer, men vi odlar dem i krukor här, säger Dr. Steve Newman, Växthusodlingsspecialist med Colorado State University Extension.

Även om de är kaktusar, blir de inte torra; Vatten växter varje vecka, eftersom den övre delen av jorden blir torr och ger den med halv hållfasthet gödsel varje gång du vatten. Var tredje vecka, ge det klart vatten istället. Undvik drabbade områden för dina kaktus kyliga blaster är inte bra för det.

För att få din kaktus blomma för Thanksgiving eller jul nästa år och varje år därefter placera du kaktus i ett östfönster eller ute på sommaren. Var bara säker på att du kommer ihåg att börja med att ta den in i början i mitten av augusti. Markera sedan kalendern för september 19 som datum för att börja Gå Ner I Vikt Snabbt omblomningen. Efter ca sex veckor kommer Thanksgiving kaktus blomma, och efter två till tre månader blommar julkaktus.

Hemligheten med ögonpopparfärg är att minska mängden vatten du ger växten efter blomsterknoppar har bildats, säger Newman. Vatten varje vecka tills blomknopparna börjar svälla, skära sedan Viktminskning Tabletter på vattnet något, så att kaktusen torkar ut mellan vattning. Blomfärg intensifieras om växten torkar när blommor börjar.

Om jorden blir för torr, kan blommorna dock falla från växten. Lär känna din kaktusjord genom att sätta in antingen en jordfuktighetssond, som kan köpas hos din lokala trädgårdsparkeringscentral eller ta mindre avancerade inställningar och sätt in fingret i marken upp till den första knuten, precis innan du vattnar. Observera att fuktnivån; När du torkar ner din kaktus, kontrollera jorden för att mäta när den är lite torrare men inte uttorkad.

När blommorna går ut, flytta den in i rummet där du vill visa den, håll den i ljus, indirekt ljus. Ett coolt rum är bäst; mellan 55 grader Fahrenheit till 75 grader Fahrenheit. För mycket värme kan få blommor att blekna och släppa snabbt, och om löven rynka, är växten för torr eller för varm. Det finns inget behov av att mata det under blomningen, men efter blomning, returnera kaktusen till normal vård av befrukning med halv hållfasthet och Viktminskning Tabletter vattning varje vecka.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.