Juljournalen

Juljournalen

Julsäsongen och dess firande har varit min ‘favorit’ sedan alltid. Firandet själv är den största och viktigaste semestern för kristna runt om i världen.

Medan det finns många anledningar till varför jag älskar jul, är det främst anledningen till att det påminner mig om Kristi ovillkorliga nåd och kärlek på dig och jag.

Jul är också en tid där familj, vänner och släktingar bor ihop vid ett bord för årets särskilda middag. Julen är aldrig komplett utan jultraditioner som inkluderar att dekorera julgran, lägga upp feljus och vackra dekorationer.

Framför allt regerar Kristi ödmjuka födelseshistoria högsta.

Ängeln Gabriel berättade för Maria, en ung kvinna, att hon har funnit gud med Gud och att hon kommer att bli gravid av den Helige Ande och föda en pojke. Ängeln berättade också för henne att pojken kommer att kallas Jesus. ‘Han kommer att vara Guds egen Son och hans rike kommer aldrig sluta,’ sade ängeln.

Maria var rädd för att höra detta men hon litade på Gud. Så hon berättade ängeln: ‘Låt det hända som Gud väljer.’ Räkenskaperna kan ses från Lukas 1:26 38. Men ängeln dök upp i sin dröm och berättade för Går Man Ner I Vikt honom att han inte skulle vara rädd och att ha Maria som sin fru. Ängeln förklarade att Maria hade blivit utvalt av Gud för att vara Jesu moder, som betyder ‘Frälsare’ eftersom han skulle rädda människor. Josef var en bra man. Han lydde och tog Maria som sin fru.

På den tiden beställde kejsar Augustus att en folkräkning skulle tas, och alla i hela romerska världen var tvungna att gå till sin egen stad för att registrera sig. Josef och Maria, som bodde i Nasaret, reste omkring 70 miles till Betlehem i Judea (nu en del av Israel) för folkräkningen, för det var där Josefs familj kom ifrån.

När de nådde Betlehem kunde de inte hitta en plats att bo eftersom så många människor hade kommit för att registrera sina namn i folkräkningen. Det enda skydd de kunde hitta var en stabil med djuren.

Medan Gå Ner I Vikt Snabbt de var där och i denna stackars plats födde Maria Jesus, Guds Son. Hon lindade honom i tyg och lade honom i en krubba (en matare som brukade mata mat till djur).

Utanför fälten uppträdde en ängel före herdarna som tändde sina fårflockar på natten. Ängeln berättade för dem att en frälsare var född i Betlehem, Davids stad.

Då såg många fler änglar och började sjunga ros till Gud: ‘Älskling till Gud i högsta och fred till alla på jorden.’

När änglarna hade lämnat, gick herdarna till Betlehem och hittade Maria, Josef och barnet Jesus som låg i stallet. De dyrkade honom och återvände, lovade Gud och sprida ordet om detta fantastiska barn och allt ängeln hade sagt om honom.

Som profeterad uppträdde en ny ljusstjärna i himlen när Jesus föddes. Tre ‘vise män’ eller ‘Magi’ från öst såg stjärnan och gissade vad det menade. Det hade skrivits att en ny stjärna skulle dyka upp när en stor kung föddes.

De vise männen följde sedan stjärnan mot Judeas land på jakt efter den nyfödda kungen. När de nådde Jerusalem och var främlingar till detta land, frågade de ‘var är barn som är född att vara judarnas konung’?

Herodes, som då var Judeas konung, blev mycket arg på att lära detta. Herodes mötte Gå Ner I Vikt På En Vecka Magi och berättade för dem att rapportera tillbaka till honom efter att de hade hittat barnet. Han berättade för dem att han också skulle vilja gå och dyrka honom. Men Herodes hade faktiskt en ond plan att döda barnet.

När de vise männen fortsatte att följa stjärnan mot Betlehem såg stjärnan att stanna och skina direkt ner på huset där de hittade honom med sin mamma Mary. De böjde sig och dyrkade honom och gav värdefulla gåvor (guld, rökelse och myrra) som de hade fört med sig.

De vise männen återvände inte till Herodes, eftersom de var varnade i en dröm av Gud om hans plot att döda Jesus. Så återvände de till sina egna länder på ett annat sätt.

Herodes blev väldigt rasande när de vise männen inte återvände. Han beordrade att alla manliga barn i Betlehem under två års ålder dödas i vad som sedan kallats ‘oskyldigas massakre’. Detta var att döda Jesus, eftersom hans plan att hitta platsen för den nya kungen hade misslyckats.

Men en ängel hade redan berättat Josef i en dröm att fly med sin familj till Egypten. Så gick Josef upp och tog Jesus och Maria under natten och lämnade till Egypten, där de stannade tills Herodes död.

Efter att Herodes hade dött, återvände familjen från Egypten. Men de gick inte tillbaka till Betlehem, eftersom de var rädda för Herodes son som blev Judeas konung. I stället gick de till Galileen och bosatte sig i deras gamla stad Nazareth.

Jesus ‘födelse mest ödmjuka födelse

Vi lärde oss att Kristus inte föddes för rika eller lärda föräldrar. Det finns inget förmodligen speciellt om henne. Hon var inte rik eller berömd. Hon var inte dotter till en präst eller en kung. Varför valde Gud henne att vara Messias mamma? Från hennes berättelse hade det visat sig att hon var en kvinna av mod, renhet och tro.

Vem var Josef? Han var inte en prins eller en profet, han var bara en dålig snickare. Vad var så ovanligt om den här mannen? Han befanns vara en karaktär, barmhärtighet och lydnad som gjorde honom speciell i Guds ögon. Detta berättar att när man ser ut på utsidan ser Gud på hjärtat.