Juli Fourth Holiday är lika med en 4

Juli Fourth Holiday är lika med en 4

Officiellt är måndag bara en vanlig dag, verksamhet som vanligt. Men wedged som det är mellan söndag och tisdag semester, det har blivit en del av en faktiskt fyra dagars helg.

‘Det kommer att vara en spökstad runt här’, säger Maria Martinez på Santa Ana stads kontoristkontor.

Liksom de flesta statliga operationer kommer kontorets kontor att vara öppet men förvänta sig ett skelettbesättning, så många arbetstagare använder personlig semester och semestertid för att skapa en långhelg.

En undersökning som genomfördes Gå Ner ett Kilo I Veckan i höstas visade att endast en fjärdedel av statens företag skulle betrakta 3 juli en betald semester i år. Men med ett antal svamparantal arbetstagare som beslutar att ta ledig dag, väljer fler företag att stänga av, sade Juan Garcia, forskningschef för Employers Group, en Los Angeles personalförening.

‘Jag tror det är bara praktiskt affärer’, sa han. ‘Många anställda kommer inte att vara alltför produktiva på måndag.’

Garcia uppskattar nu att minst hälften av företagen i Kalifornien kommer att stänga för dagen.

Många detaljhandels- och restaurangmedarbetare får självklart inte en paus, som butiker och matställen för semesterresor.

‘Vi arbetar alltid’, säger Maria Hernandez, biträdande chef på Two for One Pizza Co. i Los Angeles. ‘Det är ingen stor grej. Vi skulle gärna stänga, men vi vann förmodligen Gå Ner I Vikt Snabbt ‘t.’

Linda Alvarado, sekreterare för skolhanteringstjänsten i Los Angeles Unified School District, planerar också att vara i tjänst.

Semester landar inte alltid på helgerna eller i början eller slutet av veckor, noterade hon. ‘Jag är van vid det. Det är så som det alltid har varit ‘, sa hon.

‘Vi har patienter att ta hand om,’ tillade Linda Dawson, kontorschef på Cedars Sinai Medical Towers på Westside, som kommer att vara öppen måndag. ‘Det är viktigare. Vi måste rädda liv. ‘

På de flesta arbetsplatser är det dock lättare för arbetsgivare att vara flexibla idag eftersom flera av dem nu ger arbetstagarna personliga dagar att fatta efter eget gottfinnande. Faktum är att två gånger så många företag ger arbetstagare tre eller fler flytande helgdagar år 2000 än 1996, enligt Employers Group.

Vidare erbjuder ett växande antal företag nu en ‘pool of time’ i stället för ett visst belopp för semester eller sjuka dagar, säger Tom Grass med Irvine-kontoret för Watson Wyatt Worldwide, ett internationellt konsultföretag.

‘Jag tycker att arbetsgivare i allmänhet blir mer flexibla med sina anställda,’ sa Grass. ‘Jag tror att ibland anställda kräver det.’

Och med arbetslöshet som svävar på rekordlågor, vill ingen se ut som Scrooge. Det var tydligt när semestern närmade sig och företagen började ringa varandra för att jämföra planer.

Epicore Software i Irvine, som kommer att stängas måndagen, fann att 60% av de högteknologiska företag Gå Ner I Vikt På En Vecka som den undersökte planerade också att stänga av för dagen.

För vissa verkar det ha varit ett tufft samtal. Irvine advokatbyrå Brobeck, Phleger Harrison berättade för anställda bara sex dagar i förväg att de skulle vara borta måndag. Men en arbetare, som bad om att inte identifieras, sa att ediket inte förändrade hennes planer eftersom hon redan hade repat måndag av kalendern.

‘Jag hade planerat att ta en semesterdag. Skämtar du?’ Hon sa.

En extra fridag kommer att vara särskilt välkommen till några mexikanska medborgare som bor i Kalifornien, så många huvud söder om gränsen i helgen för att rösta i ett nacke och nackeval. Kandidater har använt TV-fläckar, direktreklam, tidningsannonser och till och med internetplatser för att välja väljare söder till söndagens val.

Fortfarande, vissa människor skulle hellre arbeta. Tjänstemän av tillfälliga myndigheter tvingas till exempel att tappa dagars lön på måndag. De kan inte arbeta när kontoret är stängt, säger Sonja Petrone från Abacus Staffing i Newport Beach.