Juli Fjärde semester ger blandade känslor för minoriteter

Juli Fjärde semester ger blandade känslor för minoriteter

FILEI den 28 juni 2017, filfil, demonstranter håller tecken som de samlar för en demonstration på University of Cincinnati campus som kräver att en vit före detta polis försökte en tredje gång i dödlig skott av en obevakad svart bilist i Cincinnati. Som städer och städer värd 4 juli parader och fyrverkerier visar vissa minoritetsboende uttrycker blandade känslor om semestern brukade bekräfta landets grundande grundad på jämlikhet och medborgerliga friheter. Som många i USA firar julklappens fjärde helgdag, vissa minoriteter har blandade känslor om uppenbarelsen av fyrverkerier och parader i en spänningsatmosfär på flera fronter.

Svarta, latinamerikanska och invandrare rättigheter förespråkare säger efterdyningarna av presidentvalet 2016, nyligen misslyckanden av poliser som är anklagade för de svarta människornas skott, och invandrare och flyktingar som har intensifierats för utvisning har frågat jämställdhet och livets löfte , frihet och strävan efter lycka i USA.

Filmmakare Chris Phillips från Ferguson, Missouri, säger att han troligen kommer att delta i en familjegrill precis som varje fjärde juli. Få tjänstemän står inför anspråk och domar är sällsynta. Trots video fanns förort St. Paul, Minnesota, polis, Jeronimo Yanez, frikänd förra månaden i skytte av Philando Castile, en svart man. Den Gå Ner ett Kilo I Veckan 32-åriga skolkafeteriaarbetaren dödades under ett trafikstopp den 6 juli, nästan ett år sedan.

‘Rättvisa gäller för alla människor,’ sade Phillips, som såg protesterna som ropade sin stad i veckor efter Browns död. Hans ännu outreleased dokumentär ‘Ferguson 365’ fokuserar på Brown skytte och dess efterdyningarna. ‘Många människor har förlorat hoppet.’

Till skillnad från Phillips, sa Janette McClelland, 55, en svart musiker i Albuquerque, New Mexico, att hon inte har för avsikt att fira juli fjärde.

‘Det är en vit man semester till mig. Det bara en dag,’ sa McClelland. ‘Jag ska inte ens titta på fyrverkerierna. Inte känna det.’

McClelland, som växte upp i Los Angeles före urbana oro på 1960-talet, sa att hon fruktar att städerna kan se mer våld bland en känsla av hjälplöshet. ‘Jag ber och försöker hålla positiva,’ sa hon.

var en viktig fråga under presidentkampanjen för båda parter. för medborgare i sex muslimska majoritetsländer. eller ett befintligt förhållande med en enhet som en skola eller företag. illegalt.

Patricia Montes, bosatt i Boston och invandrare från Honduras, sa att hon är tacksam för de möjligheter och säkerhet USA har gett henne. Ännu i år vet hon inte hur man ska närma sig den fjärde julihelgen.

‘Jag blev väldigt motstridigt’, säger Montes, en invandrarförespråkare. ‘Jag menar, vad firar vi? Fira vi demokrati?’

Montes sa att det smärtar henne för att se barn som flyr från våld, blir vända och deporteras tillbaka till Centralamerika utan rättvisa processer. Hon störs också av de senaste invandringsrapporterna i latinska och muslimska samhällen som gnider mer rädsla och osäkerhet. I New Mexico och Michigan har invandrade förespråkare samlat på räkning av irakiska flyktingar som utsätts för utvisning.

‘Det är mycket att inte vara stolt över när man firar den fjärde juli’, säger Janelle Astorga Ramos, en universitet i New Mexico-student och dotter till en mexikansk invandrare. ‘Även om det är en tid att fira som ett land och (för) vår Gå Ner I Vikt På En Vecka enhet, kommer det definitivt att vara på baksidan av våra sinnen’.

Dessoch dessa problem och bekymmer, sade Ramos att hennes familj kommer att känna igen semestern och besöka Elephant Butte, New Mexico, en populär sommar destination. ‘Detta är vårt hem,’ sa Ramos.

Isabella Baker, en 17 gammal latina från Bosque Farms, New Mexico, sa att hon firar semestern baserat på sin egen syn på patriotism.

‘Fler människor står upp på grund av det politiska klimatet’, sade Baker. ‘Det gör mig stolt.’ I flera månader var medlemmarna av Stående Rock Sioux i centrum för en protest mot en oljeledning i North Dakota. Ett protestläger inrättades. Stammen sa Gå Ner I Vikt På En Vecka att Dakota Access oljeledningsplan skulle kunna utgöra ett hot mot vattenkällor, om det var läckage och orsaka kulturskada. Polisen gjorde mer än 700 arresteringar mellan augusti 2016 och februari 2017. Trump-administrationen godkände det slutliga tillståndet för rörledningen på 3,8 miljarder dollar, som började fungera 1 juni. Rörledningen flyttar olja från västra North Dakota till en distributionsplats i Illinois. Fyra Sioux-stammar kämpar fortfarande i federal domstol för att få linjen stängd.

Ruth Hopkins, en medlem av South Dakota Sisseton Wahpeton Oyate stammen, sade indianer har alltid sett den fjärde juli med ambivalens, och det här året kommer inte att vara annorlunda.

Det kommer emellertid att finnas fester.

Hennes Lake Traverse Indian Reservation håller en årlig powwow den 4 juli för att hedra veteraner som ett sätt att ta semestern tillbaka, sa hon.

‘Också många människor här använder fyrverkerier och semestern för att fira segern över Custer för Victory Day’, säger Hopkins, med hänvisning till Sitting Bull och Crazy Horse som besegrade George Custer och hans 7: e kavalleri i slaget vid Little Big Horn.

Fortfarande kommer semestern efter stammar och andra samlade i North Dakota för att stödja Stående Rock Sioux stammen och dess kamp mot rörledningen, sade Hopkins. På grund av detta förblir vatten och markrätt på människors sinne, sade Hopkins.