Julhändelser i Columbia

Julhändelser i Columbia

7. CAROLINA CARILLON PARADE: Den 64: e årliga Carolina Carillon Holiday Parade, med ‘Superhero’s Holiday’ -poster från hela staten South Carolina, leder Santa till staden varje år. Paraden börjar på Gervais och Bull streets och fortsätter väster om Gervais. Det kommer att passera framför State House och fortsätta in i Vista till Park Street. Förvänta dig South Carolina kändisar, högskolans marchband, borrlag, lokala kyrkor, dussintals vackra flottor och naturligtvis julemannen. 2: e december i Columbia centrum. Fri. JUNIOR LEAGUE FERIE MARKNAD: Den här årliga semesterfinansieraren för Junior League of Columbia ger cirka 150 köpmän från hela landet för att sälja varor under temat shopping extravaganza. person och inkluderar tillträde till alla fyra dagarna på marknaden under vanliga shoppingtider. Barn 12 och under är inkomna under regelbundna shoppingtider. Sundaes med Santa biljetter kostar $ 8 per barn. Barn 12 månader och under är gratis. Biljetter kan köpas online och vid dörren. Dec. 3 i Cantey och Goodman byggnader på South Carolina State Fairgrounds, 1200 Rosewood Drive. CRAFTY FEAST: En juried oberoende hantverksmässa presenterar sin nionde årliga enstans shoppingmarknad Gå Ner ett Kilo I Veckan för tusentals deltagare. Evenemanget har nästan 100 hantverkare av handgjorda och repurposed varor och presenter från hela sydöstra. Presenttillbehör varierar och kan omfatta handsmyckade metal birdhouses, nålfilmfibrer, handgjorda tidskrifter och anteckningsböcker, handgjorda hundspisar och träsniderade smycken. Inträde är $ 3. 10 dec på Columbia Metropolitan Convention Center, 1101 Lincoln St. ‘MIRACLE ON 34TH STREET: THE MUSICAL’: En semesterklassiker baserad på filmen med samma namn ‘Miracle on 34th Street’ är berättelsen om ensamstående mor Doris Walker, vem vill inte ha sin 6-åriga dotter Susans huvud fylld med tankar om jultomten. Deras närmaste, Fred Gailey, försöker woo Doris genom att charma Susan och ta henne för att se Santa på Macy, s där Doris arbetar. Doris är inte imponerad, men när det visar sig att Macy s Santa kan faktiskt vara den verkliga Kris Kringle, en kärleksvåg sprider sig över New York City som smälter till och med de mest cyniska hjärtan. Söndagen den 1 december 17 på stadsteatern, 1012 Sumter St. CHRISTMAS AT NEWBERRY OPERA HOUSE: Newberry Opera House har flera planerade semesteruppträdanden, bland annat: ‘Big Band Holiday med Wynton Marsalis den 1 december,’ A Carolina Christmas ‘på Dec 2, ‘Kungens Carol’, den 8 december, ‘Nötknäpparen’ den 10 december med en ‘Tea with Sugar Plum Fairy’ innan; The Embers Christmas Show den 12 december och The Platters Christmas Show på Dec. 15 Dec. Dec. Dec. 10 på Newberry Opera House, 1201 McKibben St., Newberry.

23. ‘En kristen mirakel på RICHLAND MODE MALL’: Trustus Theatre s resident sketch comedy och improv troupe s ursprungliga stycke handlar om Columbia’s Richland Fashion Mall, som ligger vilande under en annan semester säsong när det borde vara livlig med shoppers och barn hoppar på julens knä. I lekret är detta år särskilt svårt, och ägaren till den inhemska julaffären behöver ett riktigt mirakel för att behålla sin försörjning. Kasta besök från ägarna till glasaffärsbutiken bredvid (med Trustus Company-medlem Gerald Floyd), uppitymedarbetare från den populära stora kedjebutikhallen, och haninks med många andra vilda och älskvärda mallrats, låt oss bara säga det ‘börjar börja se mycket som en galen jul. Fredagar och lördagar, 1 december 14, Trustus Theatre, 520 Lady St. FERIEFILM PÅ NICK: Nickelodeon kommer att visa fyra julfilmer denna semestersäsong med några extrafunktioner. ‘Home Alone’ får filmerna igång den 4 december, med festligheter inklusive godis, en semestertröja-tävling och trivia. Nästa är ‘Little Women’ den 10 dec, som innehåller bakverk inspirerade av ‘Little Women’ i förväg. ‘Det är ett underbart liv’ kommer att visas den 17 december 18 och ‘Miracle on 34th Street’ den 24 december, med semesterkort förut. Få biljetter online eller vid dörren om det finns tillgängligt. Dec. Dec. Dec Dec. 24th på Nickelodeon Theatre, 1607 Main St. MARK RAPP S JINGLE BELL JAZZ: Den firade jazztrumpeteren Mark Rapp och hans kvartett presenterar en grooving, swinging, funky fun christmas konsert som kommer att lämna dig toasty, varm och glad för semestern. Rapp har förberett unika jazzarrangemang av julklassiker, bland annat: ‘Änglar vi har hört på höga’, ‘Jolly Old St. Dec 12 på Trustus Theatre, 520 Lady St. BRAADWAY I COLUMBIA PRESENTS’ A CHRISTMAS STORY ‘: Baserat på 1983 film, ‘A Christmas Story The Musical’ nominerades för tre 2013-Tony Awards, inklusive Best Musical. Inför 1940-talet Indiana, planerar en ung, beundrad Ralphie Parker sin väg mot drömmen: en officiell Red Ryder Carbine Action 200 Shot Range Model Air Rifle. En berömd benlampa, skandalösa rosa pyjamas, en maniacal varuhus Santa och en trippel hund vågar slicka en frysande flaggstång är bara några av de minnesvärda stunderna i den här historien. 19 dec 19 på Koger Center för Arts, 1051 Greene St.. LIVANDE KULTUR: För 24: e året kommer Union United Methodist Church att presentera samhället med sin årliga körning genom nativityscenen. Kör genom Betlehem på natten Jesus föddes och upplevde sikt och ljud av li fe som det kan ha varit över 2000 år sedan. Se folk som blandar sig på synagogen, marknaden och byn väl och titta på människor som söker ett rum medan romerska soldater står vakt. Levande djur, 200 kasta medlemmar, autentiska kostymer och handgjorda landskap gör detta till en minnesvärd julupplevelse för alla åldrar. Du kommer att rida genom 18 traditionella scener från Bibeln, till exempel Gabriels besök i Maria, änglarnas budskap till herdarna, de vise männenes besök med kung Herodes och stallet där Går Man Ner I Vikt Jesus föddes. Union United Methodist Church, 7582 Woodrow St., Irmo. SING ALONG ‘MESSIAH’: Var en del av en glädjefull natt av dyrkan, instrumentalmusik och sång, som en professionell orkester, uppnådda solister och en kor med 800 röster utför del En av Händels Messias, kanske den mest kända och mest populära oratorio som någonsin skrivits. För den här 15-årsjubileumsfesten är solister professionella sångare, fyra inhemska sydkaroliner med nationellt och internationellt prestationsreklam. 18 dec i Washington Street United Methodist Gå Ner I Vikt På En Vecka Church, 1401 Washington St. LEXINGTON COUNTY MUSEUM CHRISTMAS OPEN HOUSE: Upplev jultraditioner från det förflutna. Många av de 30 historiska strukturerna i museumskomplexet kommer att vara öppna med julafton. Lätta förfriskningar som skulle ha blivit ätit av invånare i Lexington på 1800-talet, inklusive hett äppelcider och pepparkakor, kommer att serveras. Se en smed som utövar sin hantverk, liksom en matlagningstävling i köket omkring 1830. 10 dec på Lexington County Museum, 231 Fox St., Lexington. ANN BRODIE ‘S CAROLINA BALLET PRESENTER’ NUTCRACKER ‘: Denna spektakulära semesterklassiker har internationella gästartister och ett företag med mer än 150 artister. Det är också den enda’ Nötknäpparen ‘-produktionen i staden för att få en full orkester och kör. Med stöd av Columbia Festival Orchestra, som utförs av Neil Casey och Peter Peters katolska skolans kyrka Capella Pueri, är denna ‘Nötknäppare’ -produktion baserad på de linjära noterna som skapades av 1800-talets koreografer, Lev Ivanov och Ivan Petipa, som arbetade i samarbete med kompositören Tchaikovsky. Nov. Nov. 26 november vid Township Auditorium, 1703 Taylor St. HISTORIC FERIETUR: Historiska Columbia erbjuder sina årliga semesterresor på Robert Mills House och Hampton Preston Mansion, där en mängd olika semesterdekorationer och traditioner kommer att visas. Guider kommer att ge berättelser om helgdagar tidigare i Columbia och diskutera hur familjer dekorerade och underhöll under 19 och 20-talet. Söndagar på Robert Mills House och Gardens, 1616 Blanding St. Söndagar vid Hampton Preston Mansion och Gardens, 1615 Blanding St. till och med 31 december.

56. NORTH POLE NIGHTS: Nordpolenas underverk finns i Newberry på fredagskvällar i december. Upplev faux snö och bilder med Santa i Memorial Park och Storytime med fru Claus på Newberry County Chamber of Commerce kontor i Community Hall. Evenemang är gratis, men bilder med Santa är $ 5 varje (besökare kan ta egna bilder). 1, 8, 15 och 22 på Memorial Park, 1000 Boyce St., Newberry och Newberry County Chamber of Commerce, 1209 Caldwell St., Newberry.