Julgranpriserna stiger för första gången på nästan ett decennium

Julgranpriserna stiger för första gången på nästan ett decennium

CALGARY Holiday shoppers kanske måste gaffla över lite mer för den ständigt gröna doften av ett naturligt julgran i år som en brist söder om gränsen och ökad efterfrågan på riktiga träd sätter press på priserna. spills över till Kanada.

Jimmy Downey, ordförande för Quebecs julgranodlareförening, sade att det var en lättnad att han kunde höja sitt grossistpris med Går Man Ner I Vikt cirka 10 procent i år.

Första gången vi kan höja våra priser på en bra åtta år, tio år, sa han.

Kostnaden för gödsel, kostnaden för arbetskraft var alltid på väg, så spelare som var effektiva var tvungna att sälja ut sina gårdar. Julgransrådet, sade associeringen rekommenderade medlemmarna att inte utnyttja bristen i provinsen.

Julgransföreningen pratade om det och vi bestämde oss, var försiktig, gör dina priser lite stora, bara ett blygsamt belopp. sa att eftersom kostnaderna fortsätter att öka på bränsle och andra affärskostnader, och de kan öka priserna några år, är det meningsfullt när marknaden tillåter.

där färre träd finns, det är dags att sätta upp priset lite. sade att hans gård ökade priserna med fem procent, med 10 procent sannolikt den övre delen av vad någon höjer priserna i provinsen. National Christmas Tree Association. Flera torra årstider Går Man Ner I Vikt har stöttat trädtillväxt där.

Droppen kommer inte bara från ökade kostnader, men också för att äldre trädbönder har kämpat Gå Ner I Vikt På En Vecka för att hitta någon för att fortsätta verksamheten, säger Shirley Brennan från den kanadensiska julgranodlareföreningen.

Jordbrukare och plantager blir äldre, och det finns ingen att ta över från dem. sade att gården numrerar till och med efterfrågan har stigit i flera år, med den här ser särskilt stark ut.

För att hjälpa till med försäljningen har julgransföreningar samlat pengar för marknadsföringskampanjer för att köpa naturliga, såväl som skinnigare och kortare träd som kan passa in i mindre bostäder och lägenheter.