Julgranbrist driver upp priserna

Julgranbrist driver upp priserna

Har du köpt ditt julgran än? Om inte, ska du förmodligen få på det eftersom de ‘går fort!

Men bara en heads up: du kommer sannolikt att betala mer än du gjorde förra året och du kanske inte hittar exakt vad du letar efter. Varför? Eftersom Amerika står inför ett julgranbrist.

Kunderna trodde sannolikt inte att de fysiskt ser bristen på träd på några lokala partier just nu, men de kommer se det återspeglas i prislappen. Det kan ta upp till 10 år att växa ett träd, så vi kan skylla på den stora lågkonjunkturen för det .

‘Vi älskar att göra julgranar. Alla är i Gå Ner ett Kilo I Veckan gott humör gör det här, säger Jordaniens säljförsäljare, Jordan Risch.

De är en häftklammer för semesterperioden.

‘Ett traditionellt julgran kommer att bli en gran, så det är dina noblar, dina Nordmanner, dina Grands, Doug-granar, alla granarna,’ säger Chinden Zamzows butikschef, Christopher Owings.

Men till skillnad från julens ande är dessa granar brist på trädgårdar, med bristen som spänner över nationen av ett antal skäl.

‘Recessionen hade en stor roll i det. Många människor planterade inte under den lågkonjunkturen så att de stuntades tillbaka några år,’ sade Owings.

Också, de flesta träd vi kan köpa på massor här lokalt kommer från Oregon.

‘Oregon har gått igenom en torka de senaste fem åren, så i stället för att få en fot av tillväxt ett år får de bara sex inches av tillväxt om året. Så det har satt tillbaka dem ganska många år, ‘lade Owings till.’ Trädorna Gå Ner I Vikt Snabbt är stora. Vi har haft nollproblem hälsa kloka med träden, bara huvudsakligen storleken. ‘

Grundläggande ekonomi är på spel.

‘Du’ tittar på nio till tio foten Noble där. Så det kommer troligen att vara omkring 95 dollar, ge eller ta, sa Risch som han visade oss ett träd på partiet.

För två år sedan skulle det förmodligen ha sålt för omkring 70 dollar, säger han.

Återförsäljare säger att grossisterna måste höja sina priser och det finns nu mindre träd per gård.

‘Ju högre efterfrågan desto lägre leverans desto högre priser kommer att gå’, tillade Risch. ‘Om vi ​​betalar mer måste vi kunna vidarebefordra det och försöka fortsätta att driva ett företag.’

Risch säger att han inte kunde hitta de mindre tre till fem foten i år, bönder håller dem växande längre, i väntan på en kontinuerlig brist. Men Zamzows säger att de kämpade för att hitta de större.

‘Många av mina kunder vill ha nio till tio fot eller tio, 12 fot träd. Även och de var nästan omöjliga att hitta,’ sade Owings.

Han säger att Zamzows har höjt sina priser med cirka 20 procent denna säsong eftersom priset på träd är så mycket högre, men verksamheten har bibehållit samma vinstmarginal. Till exempel går en sex till sju fot Noble gran för 84,99 USD. De kör lite för Jordanans Holiday Sales.

Zamzows och Jordanas Holiday Sales båda lagras på fler träd än någonsin i år.

‘Det här är de flesta träd vi någonsin har bärit. Vi tog in fyra semis, vilket är 2 200 träd, ‘visste Owings KTVB.’ Vi visste. Vi visste i princip att det skulle bli ett tuffare år att hitta träd, så Gå Ner I Vikt På En Vecka vi tog in mer. ‘

‘Du vann’ ser ingen brist; du kommer in och ser hundratals träd men i år flyttar de fort, ‘tillade Risch.

Risch säger att det också är brist på återförsäljare här lokalt i år.

‘Bristen på återförsäljare beror delvis på det faktum att du får de ökade priserna. De kan inte fungera på de mindre marginalerna när de har mindre lager,’ tillade han.

Experter säger att om du väntar mycket längre på att få ditt julgran får du inte det du letar efter. Men låt det inte göra dig Grinchy eller låta det dämpa din ande.

‘Jag skulle [få] det omedelbart. Vänta inte,’ berättade Owings.

Du kan få tillstånd för $ 10 per träd i nationella skogar i vårt område (Boise, Payette, Sawtooth), men du kommer inte att hitta ditt traditionella julgran och kan se ut som ett Charlie Brown-träd.

‘Fyren blir inte bra här. Så vi kan göra en tall eller en gran men det är inte ditt traditionella julgran. Det kommer inte att ha den perfekta pyramidformen, säger Owings. ‘Det är ett mycket tunt, sparsamt träd. kommer att bli ett perfekt julgran, men det är bra för vissa människor. ‘