Julgranbonden hjälper till att göra minnen

Julgranbonden hjälper till att göra minnen

‘Under de senaste fem åren har vi sett många fler människor som vill skära sitt eget träd jämfört med att vi har klippt den’, säger Gilbert, som också driver en presentbutik, hayrides och andra aktiviteter för att besöka familjer. ‘Det är helt olika erfarenheter för dem. ‘

Först växande Leylands cypress och Virginia-tallar på den sju Gå Ner ett Kilo I Veckan hektar stora gården gav Gilbert en stark växtsäsong till en kombination av bra regn och varma temperaturer.

‘Vi hade en tillväxt spurt i år tidigare än vi någonsin haft det förut,’ säger Gilbert, som också säljer Fraser-granar som tagits ner från North Carolina.

När folk har valt ut sitt julgran, om de skar det själv eller köper det redan skurit, kan det ta upp till fyra månader i hemmet om det passar väl, sade Chuck Browne, koordinator för länsförlängningskontoret i Lee.

‘Få trädet hemma och gör en åttondel Gå Ner I Vikt Snabbt av en tums klipp vid basen av stumpen och sätt den i ett stativ som håller vatten och trädet kommer att hålla många, många veckor beroende på husets fuktighet,’ sa Browne. .

Brown sa att detta beror på att en gång klippt, cypress och tallar Viktminskning Tabletter båda bägge arterna naturligt försöker försegla sina skär med sap. Avlägsnande av en liten del av stumpen av en nyligen klippt barrträd och att placera den i vatten inducerar upptagning.

Gilbert planterar träd varje år, och de träd han säljer genomsnittet ca åtta år gammal.

När han började sin julgrangård i början av 1980-talet fanns det så många som 22 trädgårdar i Lee, Chambers och Russell Counties, säger Gilbert, som långt överskrider efterfrågan i området.

När julgranbruksgårdarna började stänga, höll Gilberts bondgård sina dörrar öppna och blev ett av områdets sista klippa egna trädgårdar.

‘Jag säger till mina kunder att jag inte är smartare eller dammare än resten av dem,’ Gilbert skojade. ‘Men vi gör det fortfarande, medan alla andra har slutat.’

Cirka 30 miljoner julgranar säljs rikstäckande varje år, säger Gilbert som förutom att köra sin trädgård, är medlem och tidigare president för Southern Christmas Tree Association, en organisation som representerar cirka 60 trädgårdar över Alabama, Mississippi och Louisiana.

Hur länge Gilbert och andra skär din egen julgran gårdar kommer att stanna är osäker.

‘Vad som händer är att ingen unga kommer in i det’, säger Gilbert, som är assisterad på sin gård av sin fru, Joan, deras två vuxna barn, Jennifer och Trey, och deras makar. ‘Jag vet inte om min barnen vill fortsätta på julgransaffären eftersom det finns ett stort antal arbeten som är inblandade i det. Det är inte en snabb rik sak. ‘