Julgran en ‘inspiration’ på Safe Hope

Julgran en ‘inspiration’ på Safe Hope

Jackson Christian student Alex Hastings lägger till en fjäril till julgranen på Safe Hope Center i Jackson, Tenn., Onsdagen den 30 november 2016. SCHMELTER / The Jackson Sun) Köp PhotoCarson Connell och hennes klasskamrater på Jackson Christian hängde lila ornament på ett julgran onsdagmorgon, som hjälper till att dekorera för semesterperioden på Safe Hope Center.

‘Jag tror det är verkligen viktigt för oss att komma ut och se hur viktigt en enkel handling av samhällstjänst kan vara,’ sade Connell.

De lila ornamenten hedrar de överlevande av våld i hemmet som besöker Safe Hope Center på Roland Avenue.

Katharine Moran, en av lärarna i Bibeln, sa att hon hoppades att tjejerna lärde sig att deras ‘enkla handlingar’ hjälpte i samhället.

‘Jag tycker att det är viktigt för dem att se alla de olika sätten de kan hjälpa till i Gå Ner I Vikt Snabbt samhället, säger Moran.’ Som en kristen skola vill vi att de ska gå ut och vara hjälpare och vara ljus till samhället. Jag tror att WRAP är ett bra ställe för dem att hjälpa. ‘Den kristna läraren Katharine Moran Viktminskning Tabletter justerar trädtopparen på julgranen på Safe Hope Center i Jackson, Tenn., Onsdagen den 30 november 2016. SCHMELTER / The Jackson Sol)

Studenterna kunde lära sig om WRAP, Wo / Men s våldsamma och resursassistansprogram, som är inrymt hos Safe Hope Center och vilka tjänster som centrumet erbjuder för offer och överlevande av inhemskt och sexuellt våld.

‘Varje gång vi kan ge medvetenhet om inhemskt och sexuellt våld, är vi glada att göra det, och vi är verkligen stolta över att alla dessa unga kvinnor är här idag’ sa sajtkoordinator Jennifer McCraw. ‘Vi’ handlar allt om utbildning och medvetenhet, och vi är ‘bara glada att de’ är här idag. ‘

McCraw sa att hon förväntar sig att trädet Viktminskning Tabletter kommer att vara en talande punkt i mitten lobbyn genom semesterperioden.

‘Vi hoppas att det kommer att bli en inspiration för överlevande att veta att det finns människor i samhället som stöder dem och vem kommer att vara där för dem’, sa hon. ‘Jag tror att alla som kommer in här kommer att njuta av det.’

Safe Hope Center ligger vid 512 Roland Ave. och huser WRAP, Jackson polis avdelning utredare och juridiska tjänster. För mer information om Safe Hope Center, ring (731) 425 8185.