Juletävlingen fortsätter för Grand Falls

Juletävlingen fortsätter för Grand Falls

Familjen Tibbs i Grand Falls Windsor har en utmaning för invånarna långt och brett. De hoppas på dig, var du än är, kommer att hjälpa till att sprida lite jul jubla denna högsäsong med kalkon och alla fixingar.

Familjen Tibbs har startat sitt tredje årliga julekalkongmiddagsprojekt till minne av Chris Tibbs ‘Nan, Jane Budgell, och de vill gilla alla som kan göra detsamma.

‘Om någon tycker det är en bra idé, ta $ 35, $ ​​40, gå och köpa en kalkon middag och ge den till någon du vet’, säger Chris. ‘Om du kan få fler människor att göra det, inte bara oss, skulle det lindra så mycket för så många människor. ‘

Efter 2014 hade Chris sin farmor, sin fru Danielle, en uppfattning att hon skulle lägga en liten gaffel som sa ‘Från Jane Budgell’ på en kalkon för att ge en familj i nöd. Chris föreslog kanske att lägga till grönsaker, som snart vände sig till hela middagen, och efterrätt och sedan gåvor.

‘Jul i åratal, även tillbaka när vi var barn såg du att det blev kommersialiserat, och det var bara inte roligt,’ sa Chris. ‘Det var ett julgran och se hur många saker du kan lägga under det där trädet. Vakna på morgonen och en timme senare var det Gå Ner ett Kilo I Veckan borta, du går tillbaka till sängs och det var det. ‘

Jul tycktes komma in i ett mindre och mindre fönster varje år, sa Chris.

‘Så vi sa, vad händer om vi kan dra ut det över en månad och en månad före julen så lägger vi ut det vi vill hjälpa till,’ sa han.

Det första året gjorde de det på egen hand och levererade 23 kalkon middagar.

‘Förra året förlorade jag mitt jobb i början av året så julen var tätt för oss,’ sa Chris. ‘Jag sa att vi skulle göra en och 36 timmar senare hade vi donationer från hela ön, från vänner i Chicago, det snöbollade därifrån. Vi slutade göra 31.’

Danielle sa att de har så mycket stöd, bland annat ett par givare som ger mycket generöst men vill inte ha något omnämnande. Och det är förvånande att se andra människor som ger.

‘Det är folket som inte har mycket att ge vem som ger mest,’ sa hon. Julafton.

Den dagen är en familjeaffär, paret tar alltid sina pojkar, 11 år gamla Declan och nio år gamla Xander tillsammans för att hjälpa också.

‘Det är väldigt viktigt att ta barnen med oss,’ sa Chris. ‘Det var trevligt att se att människor som behövde behövde få vad de behövde. De ler på sina ansikten när de kom till dörren, barnen, kramarna.

‘Det är nästan som en självisk sak, för ärlig mot Gud, vi får mer ut av det då folket faktiskt gör. Jag vet att det kanske låter som en clich men det är inte det.

Traditionen kommer med berättelser och många minnen.

Med varje middag ger de ett kort, undertecknat Tibbs-familjen. Ett år levererade de en middag som present. Två veckor efter julen fick de ett telefonsamtal. Mannen på andra sidan sa: ‘Jag är verkligen ledsen, men du har fel hus. Familjen du levererade det har flyttat och jag har Gå Ner I Vikt Snabbt Piller varit i Florida i två veckor. ‘ Kalkon och grönsaker lämnades fortfarande på sitt främre steg.

Turkiet var fortfarande frusen, så Danielle tyckte om att njuta av kalkon, men han var inte säker på vad man skulle göra med Legos två lådor. Hon föreslog att han hittade någon att skicka vidare till.

‘De människor du träffas, du förstår inte hur intressanta människor kan vara,’ sade Danielle. ‘Alla har en historia. Så mycket som du tycker är du unik, är du inte. Alla har sin egen situation, sin egen unika aspekt av livet och sin egen sätt att hantera saker. ‘

Traditionen återfår också många julminnen, inklusive de av Chris, farmor, som alla handlade om kalkonmiddagen och Danielles barndom, vilket också är en orsak till att paret inte lagar middagarna för familjerna.

‘Jag vill att lukten av kalkon går igenom huset på juldagen,’ sa Chris.

Danielle sa att de också kan känna sig bättre att laga sin egen kalkon och peeling sina egna grönsaker, allt i sina egna hem.

‘Jag växte upp söndag morgon med grytan som sätts på Mrs. Doubtfire var en vanlig söndagsmorgonritual när du skrämde dina grönsaker för att få din kalkonmiddag,’ sa Danielle. ‘Det är något som jag kan ärligt säga att jag tänker på när vi tänker när som helst vi lagar en kalkon middag.’

Med Chris tillbaka till jobbet i två månader, och Gå Ner I Vikt Snabbt donationer kommer in, hoppas paret kunna ge kalkon och alla fixingar för att göra den söndagsmiddagen luktar genom 50 hem i år.

Familjen Tibbs i Grand Falls Windsor har en utmaning för invånarna långt och brett. De hoppas på dig, var du än är, kommer att hjälpa till att sprida lite jul jubla denna högsäsong med kalkon och alla fixingar.

Familjen Tibbs har startat sitt tredje årliga julekalkongmiddagsprojekt till minne av Chris Tibbs ‘Nan, Jane Budgell, och de vill gilla alla som kan göra detsamma.