Julen är vad du gör det

Julen är vad du gör det

Det är svårt att föreställa sig att det finns människor som inte gillar julen, en sådan blank duk att skissa, måla eller skära in ett sår i en årstid när människor strävar efter att främja goodwill mot varandra. Kanske är det så kasta tillbaka till barndomen där du försöker vara bra för att vara på Santa: s snygga lista i stället för barnet som hotas av kolklumpen. Som barn glömde gåvor stora för att Går Man Ner I Vikt definiera semestern, men vinteraktiviteter, brist på skolan och tid med familjen var det sanna fokuset. Mina föräldrar valde att sprida säsongens kärlek mellan tre uppsättningar morföräldrar. Julafton spenderades med morfar, där han, som vanligt som semestern själv, skulle göra sina apelsinfläskköttbullar. Mamma och pappa skulle rave medan bror skulle beklaga att vi inte hade någon hund under bordet för att mata dem till. På juldagen besökte vi antingen Nana eller gick ut på gården för att se vår tredje uppsättning farföräldrar. En resa till Nana s lägenhet innebar en eftermiddag med chatt, fantastisk bakning (rombollar och shortbread no ot hon kan replikera), och hon Gå Ner I Vikt Snabbt är inte så populär sås från burken. Sedan, efter många glas vin för de vuxna och en knuffar av lila Parfait Amour-vätska för mig, samlades vi runt pianot där Nana skulle sjunga och kittla nycklarna, hennes make mästare förde med sin sax, klarinett eller trumpet, pappa och tanterna strummade gitarrer, bror sprängde sin trumpet, jag spelade min flöjt och mamma hummed längs. Vacker musik kan det inte ha varit för grannarna, men de är glada tider jag älskar, särskilt nu utan några farföräldrar kvar. Gårdsbesöken på julen involverade mycket utomhusaktiviteter bygga fort och tunnlar i stora Alberts snödrivor med våra kusiner, leka jaga tills vi blötläggdes och frystes och ett år till min mors raseri och körde en vit ko i handen gjorde en blå sammet kjol som jag rev under roligt och spolade sedan hela kycklingsbåten på senare. Snabbspolning några decennier och nya traditioner utvecklade med min nya bröd, jag ärvde fyra styvbarn vid fem, sju, nio och 15 års ålder Som många blandade familjer var vår helgdag en Heinz 57 av deras ritualer sammanfogade med min. Vi gjorde ljus ur bivax för att välkomna vintersolståndet. Vi höjde vår egendom för att skära ner ett julgran och kördade varandra även katterna gick samman i backen på toboggans, GT racers och Krazy Karpets. För att vara bra bort från våra släktingar i Ontario och Alberta fanns inga kusiner, kor eller rombollar. Gravy var inte från en burk eller till och med en kalkon, istället gjordes från olivolja, miso buljong, näringsjäst Gå Ner I Vikt Snabbt och mjöl för att rymma vegetarianerna i besättningen. Fjorton år senare, vi kommer ihåg de här ritningarna på säsongen, men de definierade bara semestern till viss del. Precis som min egen barndom fortsätter julen att vara med de som du älskar att skratta tillsammans, tacka dig, titta tillbaka och framåt. Jag hoppas att semestern erbjuder läsare chansen att blanda upp några gamla favoriter med nya traditioner för att tillverka sin egen version av den bästa julen någonsin.