Julen är inte så vit som den en gång var i Atlantic Canada

Julen är inte så vit som den en gång var i Atlantic Canada

‘Det kommer att komma en tid när en vit jul bara kommer att vara ett minne om det förflutna,’ sade miljöchefen Canada senior klimatolog David Phillips. ‘Vi’ närmar oss en punkt där oddsen för en grön jul blir större än en vit. ‘

Phillips sade att klimatförändringen spelar en stor roll i varmare vintrar med mindre snöfall, särskilt kring julperioden.

‘Vi har goda rekord över 70 år, där det har gått långsammare att Går Man Ner I Vikt förändra har Gå Ner ett Kilo I Veckan varit i Atlantic Canada. Det har varit mer uttalat i väst, som i Alberta och British Columbia, och i norr’, sade Phillips. ‘Vissa människor har föreslagit det, eftersom issmältning har svalnat havsvatten, så klimatförändringen har varit långsam för att komma till Atlantic Canada.’

En vit jul definieras som att ha minst två cm snö på marken julmorgon.

Med tanke på de senaste dussinåren sa Phillips att trenden har varit mot gröna och milda julmorgnar.

‘Alla dessa år har varit varmare än normalt,’ sa han. ‘Om du tittar på en 30-årig period, säg från början av 1980-talet att du tydligt ser att de senaste åren har det varit säsong efter årstid varmare än normalt. Det har varit långsammare att komma och det har inte varit så dramatiskt som på kontinentets inre. ‘

Så mycket som klimatet förändras, sa Phillips att människor fortfarande har minnen från det förflutna som inkluderar täta snöstormar över hela vintern och många vita kristusfamiljer. Samtidigt var det mycket vanligt att ha minst 20 cm Gå Ner I Vikt På En Vecka snö på marken på morgonen den 25 december. Idag är många områden i Atlantregionen lyckliga om de har 10.

Trots att trenderna pekar mot milda vintrar finns det jokertecken och det kommer bli år när vädret blir kallt och snöigt under semesterperioden.

‘Det här decenniet har visat att det finns perioder när du önskade att du var någon annanstans, men det har också varit tider när det har varit El Nio och du är som att ta den på, säger han.’ Variationen har ökat, men den övergripande trenden har varit för varmare. Menar vi inte att vi kan återvända till vår ungdoms vinter, men det är något som blir mindre så och där är det mindre möjligheten att det händer. Det är inte noll. ‘